Asbestsanering snel op gang na felle brand in Genemuiden

486

Na een brand, waarbij veel asbest vrij kwam aan de Burgemeester te Veldestraat in Genemuiden, is de asbestsanering in het Overijsselse stadje snel in gang gezet.

Asbestsaneerders van WEEVER uit Kampen vertrokken zaterdagochtend in ale vroegte met alle man, macht en materieel om het vervuilde gebied weer zo snel mogelijk schoon te maken. Daarbij zijn behalve een ploeg van zo’n 25 man, diverse zuiginstallaties en douche-units ingezet. “Toen de brandweer vrijdagavond het vuur had geblust zijn we direct begonnen met de inventarisatie. Al snel werd vastgesteld dat er inderdaad een flinke hoeveelheid asbest was vrijgekomen. Wij hebben daarop alle zaterdagverloven van de saneerders in ons bedrijf ingetrokken”.

Bron: Bouwmeester Media

Doordat er op de avond van de brand niet veel wind stond, dwarrelden de asbestdeeltjes in de directe omgeving van de brandhaard neer. De bewoners van vijftien omliggende woningen moesten daarop direct hun huizen verlaten. Zij konden zaterdagavond weer terugkeren. Bij de brand raakte niemand gewond, maar van het bedrijfspand van de firma Délan bleef nagenoeg niets over.

“Het was een flinke brand in het hart van Genemuiden. Dat betekent veel overlast. Dergelijke situaties proberen we altijd zo snel mogelijk op te lossen”, verklaarde Bart Weever de stevige inzet van zijn bedrijf. De directeur van het Kamper bedrijf was vrijdagavond zelf ook aanwezig om de situatie in ogenschouw te nemen. Zaterdag was Weever de hele dag op de plaats des onheils om vooral de onderlinge communicatie tussen de verschillende bedrijven en diverse specialisten in goede banen te leiden, maar ook om de informatieverstrekking naar omwonenden te optimaliseren. “Iedereen in de directe omgeving van de brand is geschrokken. Daarom is het goed als de mensen ook een aanspreekpunt op de straat, via ons bedrijf, hebben.”

Zaterdag rond 17.00 uur was het openbare gebied weer asbestvrij. Maandag wordt het asbest saneren voortgezet in een grotere cirkel rondom de brand. Verwachting is dat de schoonmaakwerkzaamheden nog minimaal de hele volgende week in beslag gaan nemen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here