Negentiende steentje op het Koeplein is voor Wim Veenendaal

669

Woensdagmiddag vond de presentatie plaats van de nieuwe bundel Levens in steen, de gevlijden van het Koeplein. De presentatie werd gevolgd door het vlijen van het negentiende steentje dat de Kamper Persclub op het Koeplein aanbracht. Deze keer viel de eer te beurt aan Wim Veenendaal.

De Kamper Persclub / Stichting Steentjes Koeplein Kampen eert sinds 1981 markante stadgenoten c.q. mensen die veel voor Kampen hebben betekend met een steentje inclusief spitsvondige toelichting in het plaveisel van het Oude Raadhuisplein (Koeplein). Personen die deze eer – bij leven dan wel postuum – reeds te beurt viel, waren o.a. acteur Henk van Ulsen, voetballer Jaap Stam, kunstnieruitvinder Willem Kolff, uitgever Wim Steunenberg, straatevangeliste ‘juffrouw’ Hendriks, plaatselijk journalisten Hans Wiersma en Henk van Heerde en meest recentelijk in april 2015 verzetsman Bert Knipmeijer (Nederlands Onderduikers Paradijs).

Van alle personen voor wie een steentje is gevlijd tot nu toe – inclusief de nieuwe van 2017 – hebben de leden van de Kamper Persclub en enkele uitgenodigde auteurs biografische portretjes geschreven. Deze zijn nu gebundeld in het rijk geïllustreerde Levens in Steen, de gevlijden van het Koeplein. Bij de presentatie waren zowel auteurs als ook nabestaanden en/of vrienden en vertegenwoordigers van deze personen aanwezig.

Bekijk de video hierboven in de player.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here