Ondernemer in de clinch met gemeente om reclamebord

4399

Naar aanleiding van klachten heeft een toezichthouder van de gemeente Kampen vastgesteld dat een een ondernemer illegaal een rijdend reclamebord had geplaatst aan de Europa-allee.

De ondernemer (een supermarkteigenaar in de wijk Zuid) kreeg een dwangsom opgelegd nadat deze geen gehoor had gegeven aan het verzoek het reclamebord weg te halen. Op grond van artikel 125 van de gemeentewet is de gemeente bevoegd tot het opleggen van een dergelijke dwangsom. Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening is het namelijk verboden een voertuig dat is voorzien van handelsreclame op de weg te parkeren met het doel daarmee handelsreclame te maken. De dwangsom is vastgesteld op €1.000,- per dag.

Coop Supermarkt ondernemer Veldhuis: “Ik vind dat de gemeente Kampen met twee maten meet, laatst stond hetzelfde bord bij Broshuis, hij stond op het Melmerpark en bij de Jumbo. Het bord heeft een week door Kampen gezworven, steeds op een andere locatie! Ik huur vervolgens zo’n bord, die zet ik langs de weg, en de gemeente gaat direct over tot handhaving doordat enkele mensen geklaagd hebben! Aldus Veldhuis. De gemeente is niet gediend van (winkel)openstelling op dit soort dagen en daardoor gaan ze in dit geval direct handhaven. Persoonlijk blijf ik het meten met twee maten vinden…!”

Een ding is zeker, op Hemelvaartsdag is de winkel gewoon geopend van 09:00 tot 19:00

‘De gemeente Kampen was op het tijdstip van publicatie niet voor commentaar bereikbaar.’

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here