SeeMee, echte meiden met pit

880

SeeMee is een kledinglijn, ontworpen door meiden met pit. Deze vier meiden werken bij John Ruitenberg van John’s Wear in IJsselmuiden. Meiden waarvan gedacht werd dat zij een afstand zouden hebben tot de arbeidsmarkt. Maar dat is in de ogen van John absoluut niet waar. Hij ziet hun kwaliteiten. Ja, wellicht hebben ze iets meer begeleiding nodig om zichzelf te kunnen ontplooien, maar kwaliteiten hebben ze stuk voor stuk.

En dat is dan ook wat John de meiden biedt, een werkvloer waar ruimte is voor extra begeleiding en zelfontplooiing. De meiden mogen dan hun eigen beperking hebben, een stoornis in het autistisch spectrum of het niet hebben van zelfvertrouwen, dat neemt niet weg dat ze gewoon hun steentje willen bijdragen. Dit werd dan, bijvoorbeeld op school, vaak tegen hen gezegd. ‘Ze zouden niets kunnen’, hierdoor heeft juist hun zelfvertrouwen een flinke deuk opgelopen. John zag hun kwaliteiten en bood ze in eerste instantie een stageplek aan in zijn bedrijf. Hier konden zij werken aan hun zelfvertrouwen. Alle vier hebben inmiddels een vaste baan. John weet de dames te motiveren door regelmatig tegen ze te zeggen: “Ik zie je, ik weet wat jij kan”. En zo ontstond SeeMee.

De Dames: “Ook vinden wij het leuk om de naam SeeMee te gebruiken om te vertellen dat je gezien mag worden, dat je er toe doet en ieder mens er mag zijn. SeeMee staat voor vriendschap, jezelf mogen zijn. Trots en hoop”

SeeMee is een kledinglijn voor dames. Leuke sweaters en shirts met een opdruk. Ook hebben ze alle vier een eigen lijn Savienne, Lianne, Janneke en Annelies. Ieder herkenbaar aan hun karakter. Want karakter hebben ze alle vier. SeeMee is dan ook een mooi voorbeeld van inclusief leven. Iedereen doet mee, iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten, mits ze maar de ruimte en kans krijgen deze te ontplooien.

De kleding van SeeMee kunt u vinden in de webshop: www.seemee.nl
Maar ook sinds kort in een winkel in Zwolle en wel bij: Jouw Marktkraam Zwolle, Hogenkampsweg 33

SeeMee is ook te vinden op Facebook zoek op SeemeeBrand en Instagram – seemeebrand

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here