Zanger Humphrey Campbell versterkt line-up Sail Kampen 2018

337

Met gepaste trots presenteert de organisatie van Sail Kampen een nieuwe naam voor de toch al swingende programmering van het grootste nautische evenement van 2018. Rasmuzikant Humphrey Campbell zingt mee tijdens het openingsoptreden op vrijdagavond van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Aan dit optreden doet ook de Kamper zangeres Cindy Oudshoorn, bekend van Kayak, mee.

De organisatie presenteert Humphrey Campbell met gepaste trots, want de zanger is een grote uit het circuit. Alhoewel de naam wellicht niet bij iedereen direct een belletje doet rinkelen, is zijn invloed wijdverbreid. Campbell is al jaren docent op het Conservatorium van Amsterdam en een van de toonaangevende vocalisten in het Nederlandse muzieklandschap. Met zijn vertolkingen van jazz standards zong hij onder andere regelmatig in het Concertgebouw.
In 1992 vertegenwoordigde hij hoogstpersoonlijk ons land op het songfestival in Zweden met het lied ‘Wijs me de Weg’. In het achtergrondkoor stond toen Ruth Jacott met wie hij een relatie had en voor wie hij enkele albums produceerde. Ook deed hij dienst als achtergrondzanger voor Jacott en talloze andere artiesten, zoals Paul de Leeuw.
Humphrey sluit deze avond aan bij de 53 muzikanten van de Marinierskapel en Cindy Oudshoorn. Samen verzorgen zij een spetterend optreden. De Marinierskapel heeft een speciale klank, uitstraling en speelt verschillende soorten muziek, van symfonische blaasmuziek tot en met jazz en pop met veel entertainment.
De vrijdagavond gaat verder met een optreden van Edwin Evers, die een onvergetelijk optreden brengt vol met bekende hits. De band speelt hits uit de jaren ’70, ’80 & ’90.

Uitgelichte foto: Campbell en de Marinierskapel door Marcel Kouwenberg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here