Feestelijke première Kamper Minikronieken

298

Een rode loper, trotse filmers en vertellers in hun mooiste outfit en als klap op de vuurpijl een echte Oscaruitreiking door burgemeester Koelewijn. De feestelijke première van de Kamper Minikronieken nadert met rasse schreden. Op woensdag 21 februari is iedereen van harte welkom om dit unieke Kamper filmproject te bewonderen. De inloop is vanaf 18.30 uur. De eerste film begint om 19.00 uur. Het programma eindigt rond 22.00 uur.

Stel: je kunt niet goed lezen en schrijven. Of je raakt in de financiële problemen door een echtscheiding. Je hebt een vreselijke oorlog meegemaakt. Je wilt graag met je melkbus in de weer met Oud en Nieuw, maar je wilt ook dat het gezellig blijft in de wijk. Of je groeide op in de oude Hanzewijk en woont nu in de nieuwe, waarin de huizen, de mensen, de buren en de buurt totaal zijn veranderd.

Dit is een greep uit de onderwerpen van de films. Tien inwoners van Kampen vertellen over hun eigen ervaringen. Hun verhaal is gefilmd door tien andere Kampenaren. Zij hebben leren interviewen, filmen en monteren. De première is de bekroning van hun harde werk.

Dit project is uitgevoerd door Verhalenhuis Kampen en Minikronieken in Almelo in opdracht van de gemeente Kampen. De gemeente wil hiermee laten zien wat zij heeft gedaan met de aanpak Gezond In De Stad (GIDS).

Deze aanpak gaat uit van de eigen kracht van mensen, zodat zij met minimale ondersteuning zorg kunnen dragen voor hun eigen welzijn. Kampen zette in op de Flevowijk, de Hanzewijk, Brunnepe, de Erfgenamen- en Drostenstraat in IJsselmuiden, Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), Financiën op koers (FINOK) en laaggeletterdheid (Taalpunt).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here