Meer gedupeerden auto-inbraken Cellesbroek

Politie zoekt getuigen

981

Diefstal van ingebouwde navigatiesystemen en airbags lijkt toe te nemen in de gemeente Kampen. Nog niet zo lang geleden schreef Kampenonline over diefstallen in de wijken De Maten en Onderdijks. Dit keer waren autobezitters in de wijk Cellesbroek het slachtoffer van het dievengilde, die het vooral gemunt hadden op airbags van de automerken Skoda, Seat en Volkswagen. Kampenonline sprak met twee gedupeerden.

Auto-inbraak aan de Akelei

“We werden ’s ochtends wakker en lazen op de groeps-app van de Akelei dat er bij één van de buren een auto-inbraak had plaatsgevonden. Vervelend voor de buren maar, gelukkig niet bij mij, dacht ik nog. Aan de buitenkant van de auto was niets te zien. Geen ingetikt ruitje of andere sporen van inbraak, vertelt een bewoner van de Akelei.

“Nadat ik de autodeur opende bleek dat er een enorme schade was aangericht aan het dashboard en dat de claxon van mijn stuur ontbrak. Op dat moment drong tot me door dat ook wij slachtoffer waren van auto inbraak. Al vrij snel werd bekend dat er rondom ons ongeveer vijf andere auto’s opengebroken waren en misschien nog wel meer. Niet iedereen zit op de groepsapp en er zijn ook gedupeerden die nog geen aangifte hebben gedaan.”

Verzekering

De bewoner die wij hebben gesproken heeft een lease-auto. In zijn geval hoeft hij de kosten van reparatie niet te betalen. Een andere bewoner van de Akelei heeft onlangs zijn rijbewijs gehaald, een auto gekocht en draait wel zelf voor de kosten op daar de verzekering alleen bij een all risk verzekering de schade vergoed.

Camerabeelden

Een andere bewoner van de Akelei heeft bij zijn woning een camera hangen. Hierop zijn beelden te zien van de mogelijke dader. Het zou gaan om een jongeman met pet en rugzak. De opnames zijn gemaakt tussen 01.30 en 4.00 uur. De politie doet dan onder andere via facebook een getuigenoproep en wil graag weten of iemand iets heeft gezien heeft. In de reacties op deze oproep valt te lezen dat één van de auto’s exact om 3.05 uur is opengebroken.

Auto-inbraak aan de Ganzebloem

Bij Kampenonline meldde zich nog een ander slachtoffer van een auto-inbraak. “De auto stond gewoon naast het huis op de oprit. Het moet na 0.30 uur gebeurd zijn, daarvoor stond de auto daar nog niet. De airbags zijn er uit gehaald. We hadden de buitenlamp aan en pal voor onze deur staat een lantaarnpaal, volop licht dus. Niet alleen wij maar ook bij onze overburen is ingebroken in de auto. In beide gevallen gaat het om een Volkswagen”, aldus een bewoner van de Ganzebloem.

Garage  komt met waarschuwing

Er hebben zich zeker 6 slachtoffers van de auto-inbraken gemeld bij garage Pouw in Kampen. Daar wordt gewaarschuwd voor herhaling van de diefstal. Iedereen laat zijn auto voorzien van nieuwe airbags en dat weet het dievengilde ook. De verzekering van één van de slachtoffers bevestigd dit.

Ook slachtoffer?

Bent u ook slachtoffer van de auto-inbraken en zou u ook uw verhaal willen vertellen aan Kampenonline.nl, dan kunt u een mail sturen naar

in**@ka**********.nl











 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here