Startschot deelfietsplan Kris-Kras door Kampen

735

Kampen heeft een primeur te pakken. Het is namelijk de eerste gemeente in Nederland die samen gaat werken met Kris-Kras. Met de ondertekening van de intentieovereenkomst starten gemeente Kampen en het bedrijf Kris-Kras een duurzame samenwerking om het project de Kamper deelfiets uit te rollen.

‘Kris-Kras door Kampen’ plaatst op termijn tussen de 250 en 500 e-bikes op strategische plekken in de gemeente Kampen (zoals de NS-stations, gratis parkeerplekken (de magneten) aan de rand van de binnenstad en diverse logische plaatsen in het centrum), zodat inwoners en bezoekers snel en eenvoudig (een deel van) hun reis per e-bike kunnen afleggen. Door aan- en afmelding van de fiets door een (diefstalproof) slim slot en de bijbehorende App betaalt de fietser voor zijn gebruik. Met de ondertekening van de intentieovereenkomst kan Kris-Kras definitieve afspraken met financiers en leveranciers (fietsen/sloten) maken.

Op dinsdag 20 maart tekenen Kris-Kras en wethouder Veldhoen namens gemeente Kampen de intentieovereenkomst en krijgt het plan `Kris-Kras door Kampen` het officiële startschot met de onthulling van de eerste deelfiets.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here