Rookvrije sportcomplexen in de gemeente Kampen

461

Het zal u niet ontgaan zijn. Via diverse (social) media kanalen wordt de aandacht gevestigd op het roken bij sportverenigingen. Diverse verenigingen in de provincie Overijssel nemen deel aan het project “Rookvrije sportvereniging”. 

De rookvrije Sportvereniging is een project van Rookvrije Generatie. Het doel van deze beweging is kinderen vrij van tabaksrook te laten opgroeien en beschermen tegen de verleiding van roken.

Een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen is de sportvereniging. Vaak wordt hier buiten nog gerookt, zoals langs de lijn. Het is moeilijk voor kinderen om roken te weerstaan als anderen om hen heen roken. De rookvrije generatie steunt sportclubs om hun sportterrein rookvrij te maken. Daarvoor is een gratis Stappenplan Rookvrij Sporten ontwikkeld. Iedere sportvereniging kan ondersteuning aanvragen. Rookvrije sportterreinen dragen bij aan een Rookvrije Generatie. (Bron: sportiefadvies.nl)

De redactie van kampenonline.nl wil graag van u weten of de sportcomplexen binnen de gemeente Kampen ook rookvrij zouden moeten worden.

[yop_poll id=”6″]

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here