Ruime nederlaag Wilsum op bezoek bij Bruchterveld

132

Wilsum is in Bruchterveld tegen een ruime nederlaag aangelopen. De oranjehemden konden het de thuisploeg, nog strijdend voor een plek in de nacompetitie, niet lastig maken. Na een zwakke eerste helft stond er een 3-0 stand op het scorebord. De tweede helft was een stuk beter, maar het lukte Wilsum niet om de thuisploeg aan het wankelen te brengen. Na de 4-0 maakte Plette de eretreffer voor Wilsum. Even later werd het nog 5-1.

Wilsum wilde vandaag proberen om de thuisnederlaag tegen Bruchterveld (1-3) weg te poetsen. Chiel ten Hove startte in het doel. De achterhoede werd gevormd door Mark Holtland, Byco Hoff, Hidde de Kleine en Robin Mijnheer. Holtland verving Jelmer Sollie, hij kon wegens een liesblessure niet spelen. Op het middenveld namen Alwin vd Wetering, Erik van Regteren en Patrick Plette plaats. De voorhoede werd gevormd door Gert Jan Sollie, Jan van Spijker en Daniel Niemeijer. De niet fitte Jelmer Sollie nam plaats op de bank, evenals Sander van der Sluis, Harmen Siedsma en reservedoelman Gerhard Bolt.​
Wilsum wilde, net als altijd, druk zetten op de achterhoede van de tegenstander. Dit lukte in het begin maar heel moeizaam. Toch werd de thuisploeg in de openingsfase nauwelijks gevaarlijk. De eerste echte mogelijkheid was meteen raak. Uit een hoekschop kon een speler, geheel in vrijstaande positie, binnen koppen: 1-0.

Hierna kreeg Wilsum het steeds moeilijker. De ploeg was op het stroeve veld in Bruchterveld niet bij machte om tot goed positiespel te komen. De thuisploeg werd andermaal gevaarlijk uit een hoekschop, maar ditmaal redde Robin Mijnheer voor de doellijn. Toch kreeg Wilsum na de 1-0 ook een kans op de gelijkmaker. Na een dieptepass op Niemeijer ontsnapte hij aan de buitenspelval. Helaas kwam Niemeijer net niet tot een doelpoging en de mee opgekomen Alwin vd Wetering kon ook net niet op tijd tot een schot komen. Waar Wilsum deze kans liet liggen daar was het even later wel raak aan de andere kant. Na balverlies schakelde de thuisploeg razendsnel om. De bal werd in de loop van de diepgaande middenvelder gespeeld en die rondde bekwaam af: 2-0. Even later moest trainer Hanekamp noodgedwongen wisselen. Mark Holtland kon niet verder en werd vervangen door Sander van der Sluis. Vlak na de 2-0 moest doelman Ten Hove handelend optreden na een goede combinatie in het strafschopgebied, maar hij redde prima. Toch viel vlak voor rust alsnog de 3-0. Wederom werd Wilsum afgeslacht in de counter en kon de buitenspeler raak schieten. Met deze stand zochten beide ploegen de kleedkamer op. ​
In de rust gaf trainer Hanekamp aan dat Wilsum in de tweede helft het tempo omhoog moest gooien en er nog alles aan moest doen om nog terug te keren in het duel. Bij een treffer van Wilsum zou het wedstrijdbeeld zo maar kunnen kantelen.​

Gesteund door deze woorden begon Wilsum prima aan het tweede bedrijf. De gasten zetten de thuisploeg onder druk en men kwam gevaarlijk door via de zijkanten. Na een combinatie tussen Niemeijer en Plette kon laatstgenoemde op doel schieten, maar de doelman redde in de korte hoek. Even later werd Van der Sluis vlak buiten het strafschopgebied neergelegd en kreeg Wilsum een vrije trap. Deze inzet was niet gevaarlijk. Even later was het Gert Jan Sollie die doorkwam op de zijkant en een prima voorzet in huis had. De kopbal van Van Spijker ging naast. Zo liet Wilsum diverse kansen liggen om nog terug te komen in het duel. Aan de andere kant werd Bruchterveld, wederom na een counter, gevaarlijk, maar Ten Hove redde knap. Enkele minuten later kreeg Wilsum de beste mogelijkheid tot dan toe om terug te komen in het duel. Een voorzet van Van der Sluis werd losgelaten door de doelman, maar de inzet van Plette ging via de schouder van de doelman alsnog over het doel. Met nog een kwartier te spelen kwam Harmen Siedsma in de ploeg voor Jan van Spijker. Even later werd het alsnog 4-0. Wederom incasseerde Wilsum een tegentreffer uit een hoekschop. Een minuut later volgde de eretreffer. Na een combinatie tussen Van Regteren, Siedsma en Plette kon Plette oprukken naar het vijandelijke doel. Er werd hem geen strobreed in de weg gelegd en met een lage schuiver verschalkte hij de doelman: 4-1. Wilsum zette aan en kreeg via Niemeijer, uit een hoekschop, een aardige kans, maar zijn inzet ging over. Toch was het slotakkoord voor de thuisploeg. Doelman Ten Hove kreeg een voorzet niet direct onder controle en in de rebound was het alsnog raak: 5-1. Even later floot de arbiter, die zeker niet de beste man van het veld was, voor de laatste keer. ​
De overwinning voor de thuisploeg is verdiend te noemen. Wilsum speelde een heel zwakke eerste helft en een veel betere tweede helft, maar dit was absoluut niet genoeg om aanspraak te maken op een punt of meer. Volgende week sluit Wilsum de competitie af met een thuiswedstrijd tegen SVV. De oranjehemden zullen er alles aan doen om het laatste duel winnend af te sluiten. Tot dan!