KHC verliest laatste uitwedstrijd van de Merino’s

Voor KHC stond er niets meer op het spel zaterdagmiddag, en dat was aan het spel te zien. Al vroeg in de wedstrijd liep het tegen een 1-0 achterstand aan. Enkele minuten later werd een tweede doelpunt van de Merino’s terecht afgekeurd wegens buitenspel. KHC kreeg weinig kansen, de wedstrijd kende vervolgens een 1-0 ruststand. Na de thee een matige wedstrijd van beide kanten. Wel liep de Merino’s in de slotfase nog een naar 3-0.

Het 2e elftal van KHC moest in Wapenveld aantreden tegen concurrent WZC 2 dat even zoveel punten bezat als KHC. De winnaar van deze wedstrijd heeft de titel voor het grijpen volgend weekend. KHC was gedurende de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, Vanaf het begin signaal van de prima leidende arbiter Eilander had KHC een veldoverwicht. Dat met snelle Jelle Rupert een goudhaantje in het veld heeft. In de begin fase gingen enkele kansen verloren, maar na een kwartier was het eindelijk raak. Jelle Rupert zag dat een verdediger terug op de doelman kopte, maar wist heel behendig zijn hooft tegen de bal te krijgen en de Wapenveldse doelman kansloos liet 0-1. Halverwege de 1e helft werd het 0-2 door wederom Jelle Rupert die met zijn voet achter het stambeen een geweldig doelpunt maakte. Daarna een fase dat KHC slordig was met de kansen. Het had al voor rust de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Nu bleef het na de rust nog even spannend het moest het waakzaam blijven. Jelle Rupert maakte aan alle Wapenveldse illusies een eind door fraai de 0-3 te scoren. Zo werd het de wedstrijd van Jelle Ruppert die met een hattrick de wedstrijd besliste. Met deze uitslag is KHC 2 bijna kampioen, en zal het team volgende week gehuldigd gaan worden.

KHC 3 dat thuis speelde, werd zaterdag gehuldigd op het hoofdveld na afloop van hun competitiewedstrijd tegen Olympia uit Hasselt. Aanvoerder Murat Orman ontving uit handen van de voorzitter de kampioenschaal en een bos bloemen. KHC is met grote voorsprong kampioen geworden in de 5e klasse en dat mocht gevierd worden. Samen met het 4e elftal was er een feestje georganiseerd en ook de tegenstander van het 4e Go-Ahead 5 bleef hangen in de KHC kantine. De BBQ ging aan en op muziek van DJ Vincent auf der Haar werd tot laat in de avond feest gevierd.

Foto John Zoetebier

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*