zaterdag, oktober 19, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsGaper van Vermeulen hangt weer op zijn plek na restauratiebeurt

Gaper van Vermeulen hangt weer op zijn plek na restauratiebeurt

-

De oplettende wandelaar heeft vast opgemerkt dat de ‘Gaper van Vermeulen’ weer op zijn vertrouwde plek hangt. De gaper die sinds 2007 waakt over het Van Heutszplein had behoorlijk geleden van het hangen in weer en wind en verdiende een restauratiebeurt.

Naar aanleiding van een gehouden aanbesteding werd de klus gegund aan Schildersbedrijf Sander Meuleman uit IJsselmuiden. Hij heeft de afgelopen weken hard gewerkt om de gaper, voor Open Monumentendag 2019, weer keurig in orde op de plek te krijgen.
De meeste kampenaren kennen de Gapers wel die aan de gevel hangen in de Oudestraat. Als geen ander kennen houtsnijwerker Dolf Schinkel en historicus Theo van Mierlo de geschiedenis van deze gapers. Benieuwd naar het verhaal ging KampenOnline drie jaar geleden met de enthousiaste heren een ochtend op pad om een indruk te krijgen van de oorsprong en originele betekenis van de Gapers in het algemeen en die van Kampen in het bijzonder.
Bekijk de afleveringen terug hieronder in de players

Deel 1 gaat over de Gaper van Poortenaar.
Deel 2 gaat over de Gaper van Vermeulen.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen