Wijncursussen bij Anywine in IJsselmuiden

315

Nederland kent een aantal erkende wijncursussen op verschillende niveaus, genormeerd door de Stichting Dranken Examens Normering (SDEN).
Anywine organiseert een wijncursus “Wijnoorkonde niveau SDEN 2” en een cursus “Wijnbrevet niveau SDEN 3”. De cursussen worden gegeven in Kampen door vinoloog en wijndocent Esther Meijer.

 

In de cursus Wijnoorkonde wordt in vijf avonden uitgelegd hoe verschillende soorten wijn gemaakt worden, welke druivensoorten van belang zijn en waar in de wereld wijn geproduceerd wordt. Daarnaast worden er basisvaardigheden aangeleerd om te leren wijnproeven.
Bent u een geïnteresseerde wijnliefhebber en wilt u graag iets meer over wijn leren? Dan is deze cursus, die start op dinsdag 8 oktober, ideaal.

Een verdieping voor iedereen met belangstelling voor wijn is de cursus Wijnbrevet van 9 avonden. Deze cursus sluit qua data aan op de cursus Wijnoorkonde, maar is ook zónder vooropleiding te volgen!
In deze cursus meer aandacht voor de belangrijkste wijngebieden in de wereld, hun wijnen, hoe deze gemaakt worden (vinificatie), wat de termen op het etiket betekenen (wijnwetgeving) en hoe de smaak van deze wijnen te omschrijven (proeftechniek). Deze cursus start op maandag 18 november en loopt door tot 23 maart.

De cursussen vinden plaats in het proeflokaal van Anywine, Burgemeester van Engelenweg 124 in IJsselmuiden en starten om 19.30 uur. Aanmelden of informatie via 0612660690 / mailto:in**@an*****.nl” data-original-string=”ajHUhwJkI80SIAyWvXgFfw==” title=”Dit contact is gecodeerd door Anti-Spam by CleanTalk. Klik om te decoderen. Om het decoderen te voltooien, moet JavaScript ingeschakeld zijn in uw browser. of kijk voor alle data en kosten op: www.anywine.nl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here