donderdag, oktober 24, 2024

HomeNieuwsWedstrijdverslag Go-Ahead tegen SDV Barneveld

Wedstrijdverslag Go-Ahead tegen SDV Barneveld

-

Tussen begin- en eindsignaal zag Go-Ahead geen kans SDV Barneveld in de thuiswedstrijd van de winst af te houden. Sterker, gezien de kansen had de Kamper ploeg met meer dan 1-2 moeten verliezen. Vooral na de rust was het eenrichtingsverkeer en drie keer werd er op de lat geschoten.

Ook had men het vizier niet altijd op scherp staan. Voor de rust keepte Niek Bongers niet al te sterk, maar in de tweede helft was er een aantal goede reddingen. Helaas neemt het blessureleed bij de rood-gelen toe. Dennis van der Wal en Wilbert Wessels waren geblesseerd, voor hen stonden Bram van Enk en Tim Sleifer opgesteld. Nu droeg Adi Draganovic de aanvoerdersband. Bij de gasten deed oud Go-Ahead speler Luuc Knul mee en hij zorgde voor de openingstreffer. De wedstrijd werd prima geleid door scheidsrechter de heer G. Gils uit Winschoten, die in het sportieve duel twee keer geel uitdeelde aan  Jeffrey van Deuveren en invaller Daquillio De Gama. Bij Go-Ahead geen kaarten.

Al snel na de aftrap moest Adi Draganovic zijn doelman te hulp komen door de bal, ingeschoten door Ricardo Mengerink, voor de lijn weg te trappen. Voorlopig ging de wedstrijd aardig gelijk op. Uit een vrije trap schoot Ricardo Mengerink de bal naast het doel. Als spits fungeerde bij de Kamper ploeg Samir Merraki, maar ondanks hard werken kon hij maar moeilijk op gang komen. Voor de rust speelde Arjan Wiegers een goede wedstrijd, maar na de rust had hij bij verdediger

Mark van Oudbroekhuizen had weinig in te brengen. Bij een mooie Kamper aanval schoot Adi Draganovic de bal net over de lat. Halverwege de eerste helft verschalkte Luuc Knul doelman Niek Bongers met een fraaie lob: 0-1. Zes minuten later hadden de rood-gelen geluk dat Maarten van de Groep na een voorzet van links de bal tegen de lat schoot. Dat deed Luuc Knul na 36 minuten eveneens. Na een prima actie van Bram van Enk kreeg hij de bal weer terug en bij zijn mooie schot redde doelman Ruben van de Streek uitstekend. Na 43 minuten kwam de 0-2 tot stand, toen na een goede aanval door het midden Ricardo Mengerink fraai raak schoot. Met deze stand brak de rust aan.

Over de tweede helft kan ondergetekende kort zijn. Om het de tegenstander lastig te maken kwam Go-Ahead deze middag veel te kort. Tot aanvallend voetbal kwam men nauwelijks en SDV Barneveld maakte de dienst uit. Zoals gezegd zagen de blauw-witten geen kans de genadeslag toe te brengen. Er gebeurde weinig. Na 64 minuten werd Gianlucca van der Vegt gewisseld voor Sven Hellendoorn die goed inviel. Vijf minuten later maakte Tim Sleifer plaats voor Julian Hellendoorn. Even later trof Maarten van de Groep weer de lat. Levi Smit brak door de Kamper defensie, maar werd prima afgestopt door Timothy Fechter. Gezien het spelbeeld was het een wonder dat het nog maar steeds slechts 0-2 stond. Na 86 minuten een tegentreffer door Go-Ahead. Een snel genomen vrije trap door Michael Lanting werd door Laurens van Keulen knap ingekopt: 1-2. Kon het nog? Eerst een grote kans voor Ricardo Mengerink en nu haalde Timothy Fechter de bal van de doellijn. Ver in blessuretijd een grote kans voor Laurens van Keulen, maar met een fraaie redding voorkwam de Barneveldse doelman de (onverdiende) gelijkmaker.

Foto’s: Irma Wessels-van der Veen