Kampen is 10 EHV1 hulpverleners rijker

836

Kampen

Vrijdagavond 8 november zijn 10 vrijwilligers van het Rode Kruis Kampen geslaagd voor hun EHV1 examen. EHV staat voor evenementenhulpverlening.

EHV’ers zijn EHBO’ers die een uitgebreide opleiding hebben gevolgd (EHV1 en EHV2). EHV’ers mogen enkele metingen doen om de conditie van het slachtoffer beter in te schatten. Vrijwilligers met een diploma EHV2 mogen meer dan die met EHV1. Voordat EHBO’ers de opleiding EHV1 volgen, moeten zij een training portofoon of mobilofoon succesvol hebben afgerond.

EHV’ers weten hoe ze optimaal kunnen communiceren met artsen en ambulancemedewerkers. Ze vullen bijvoorbeeld slachtofferregistratieformulieren (SRF) in. Daarmee kan de ingeschakelde arts of ambulancemedewerker sneller zorg verlenen.Slachtoffers of ambulancemedewerkers krijgen een afdruk van het SRF. Het Rode Kruis bewaart de originele formulieren twee jaar lang voor het geval het slachtoffer achteraf vragen heeft over de eerste hulp die is verleend.

Wil jij ook je EHBO-diploma halen en/of actief hulpverlener worden bij evenementen, meld je dan aan bij het Rode Kruis Kampen. Dit kan door een mail te sturen naar:

ro*************@gm***.com











 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here