Wit-Blauw/Green Organics start de competitie met een overwinning

Ingezonden bericht

161

Afgelopen zaterdag mocht de selectie van Wit-Blauw/Green Organics zich voor het eerst sinds maanden weer opmaken voor een competitiewedstrijd. De eerste competitiewedstrijd tegen Dindoa werd verplaatst in verband met een Corona-besmetting bij de tegenstander en daarom was de uitwedstrijd tegen Antilopen de start van de competitie voor Wit-Blauw/Green Organics.

Het tweede team van Wit-Blauw/Green Organics had het goede voorbeeld gegeven door een 16-19 overwinning neer te zetten.

Daarna was het aan Wit-Blauw/Green Organics 1 om ook de eerste punten binnen te gaan halen. Bij Wit-Blauw is Christa van den Burg teruggekeerd na een zwangerschap en zij begon in het eerste aanvalsvak met Jordy Last, Tom Westerveld en Krista Fixe. Wit-Blauw ging voortvarend van start: het eerste schot van Last viel meteen binnen en Wit-Blauw drukte door naar een 1 – 4 voorsprong. Het andere vak Wit-Blauw met Elyne Visscher, Denice de Vries, Gert de Vries en Maarten van Erp speelde in de aanval slim de dames uit wat resulteerde in vrije ballen en strafworpen. Helaas stond hier het vizier nog niet op scherp en kon Antilopen terug komen tot 4 – 4.

Na de voortvarende start zakte Wit-Blauw na de beginfase wat in: in de aanval werd er te weinig tempo gemaakt en te geforceerd gezocht naar de speerpunten. Wit-Blauw had het grootste gevaar van Antilopen goed onder controle door uitstekend verdedigend werk van Tom Westerveld, maar Antilopen kon blijven aanhaken door slordigheden in de verdediging die resulteerden in vrije ballen of vrije kansen die de thuisploeg goed benutte. Wit-Blauw/Green Organics leek de rust in te gaan met een achterstand van 2 punten , maar op slag van rust maakte Gert de Vries een fraaie doorloopbal en bracht hij de ruststand op 10 – 9.

In de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en was het stuivertje wisselen qua score. Het lukte Wit-Blauw/Green Organics niet om afstand te nemen van Antilopen en de marge te vergroten na twee doelpunten. Tot 16-16 ging de wedstrijd gelijk op, maar met nog 10 minuten te spelen wist Wit-Blauw als eerste een gat te slaan van twee doelpunten naar 16 – 18. Antilopen wist nog keer aan te haken naar 17 – 18, maar daarna was het verzet gebroken. In deze fase van de wedstrijd bleef de ploeg van Pascal Zegwaard rustig en gecontroleerd spelen en wist het lange aanvallen te draaien. Antilopen zette daar aanvallen tegenover met vaak maar een schotpoging, mede door het sterke verdedigende reboundwerk van de heren van Wit-Blauw. Door doelpunten van Elyne Visscher en tweemaal Jordy Last wist Wit-Blauw uit te lopen naar een 17 – 21 en de overwinning veilig te stellen.