Ten Brinke Set Up H1 uitgebekerd tegen S.V.I. H1

Ingezonden bericht

82

IJsselmuiden, 12 september – Eindelijk na 6 maanden mochten de heren van Set Up weer een serieuze wedstrijd spelen. Door de omstandigheden rond het Coronavirus was er van een goede voorbereiding op het seizoen niet echt sprake. Er werd gespeeld in Zwolle-Zuid tegen S.V.I. H1 in de beker.

De wedstrijd begon goed voor Set Up. Er werd netjes volleybal gespeeld waarbij men de tegenstander serverend aardig onder druk gezet werd. Set Up bleef eigenlijk de hele set op een voorsprong van 2-3 punten staan. Aan het einde van het set slopen er wat slordigheden in het spel. Hierdoor ging het eerste set naar S.V.I. met een stand van 26-24.

Het tweede set verliep anders dan de eerste. S.V.I. maakte serverend minder fouten en maakte het Set Up moeilijk om de blokkering goed te zetten. Aan de andere kant ging Set Up minder serveren en maakte meer fouten in de service. S.V.I. liep steeds wat meer uit en was men niet meer in staat dat om te draaien. Ook het debuut van Leander Kars in de bekercompetitie mocht niet baten. 25-21.

De derde set bracht coach Gaillard een aantal wijzigingen aan in de ploeg. Rob Schrijver kwam erin als spelverdeler en Dave de Velde schoof naar diagonaal. Rob die een goede wedstrijd stond te spelen kon de aanvallers goed bedienen. Ook serverend pakte Set Up het weer op waardoor men S.V.I. terug kon dringen in de pass. Set Up won deze set met 25-14.

Set Up startte de vierde set met dezelfde opstelling. S.V.I. had echter geleerd van het derde set en zette Set Up met hun service knap onder druk. Hierdoor gingen de gaten uit IJsselmuiden geforceerd spelen wat niet het resultaat had wat men wilde. Zo kreeg Set Up een koekje van eigen deeg door het set te verliezen met 25-14.

De start van het seizoen had dus beter gekund. Komende week gaat Set Up debuteren in competitie op 1ste divisie niveau in Barneveld tegen SSS. H2. De week daarna 26 september, is het eerste thuisduel tegen Apollo 8 H1 in de Oosterholthoeve.