Wilsum begint seizoen met doelpuntloze remise

167

Wilsum is de competitie begonnen met een 0-0 gelijkspel tegen ’t Harde. Beide ploegen kregen zeker wel kansen om de score te openen, maar goed keeperswerk of enige pech in het afronden zorgden er voor dat het bij 0-0 bleef.

Wilsum speelde dit duel met rouwbanden. Deze week overleed oud-speler Jan Boeve op 59-jarige leeftijd. Daarnaast was Jan Boeve initiatiefnemer voor het scorebord wat sinds een aantal jaren langs het hoofdveld staat. Vanwege het overlijden van Jan Boeve was schoonzoon Alwin vd Wetering afwezig.

Wilsum startte het eerste competitieduel als volgt: Teko Melanda – Dennis Zwanepol, Marijn Mijnheer, Joeri Stuivenvolt, Jelmer Sollie – Patrick Bastiaan, Patrick Plette, Rienk vd Wetering (c) – Gert Jan Sollie, Bart Schoonhoven, Daniël Niemeijer. Op de bank namen reservegoalie Patrick Goudbeek, Joram Riezebos, Jurre Heldoorn, René Dorgelo en Melvin Hofstede plaats.

Wilsum wilde dit duel aanvallend beginnen en direct druk zetten op de tegenstander. In de beginfase liep dit nog niet al te best en al na 5 minuten leken de gasten op voorsprong te komen. Marijn Mijnheer wilde een bal rustig terug spelen op zijn doelman, maar deze pass was te kort. De spits profiteerde hiervan en schoot binnen: 0-1. Maar omdat de spits vanuit buitenspelpositie in eerste instantie aan werd gespeeld, ging deze treffer toch niet door. Wilsum ontsnapte dus!

Even later werd ’t Harde weer gevaarlijk in het strafschopgebied van Wilsum en claimde men een strafschop na hands van Joeri Stuivenvolt, maar hier ging de arbiter niet in mee. Het eerste kwartier waren de gasten de betere partij, maar gedurende het eerste bedrijf werd ook Wilsum steeds gevaarlijker. Gert Jan Sollie kon, na een prima voorzet van Niemeijer op doel koppen, maar zijn inzet was een eenvoudige prooi voor de doelman.

Wilsum kreeg ook diverse corners en vrije trappen rond het doel van de gasten te nemen, maar dit leverde niet veel gevaar op. Marijn Mijnheer was eenmaal heel dichtbij, maar zijn kopbal ging via een verdediger van ’t Harde naast. Vlak voor rust kreeg Gert Jan Sollie nog een aardige mogelijkheid op de openingstreffer, maar na een lange spurt eindigde zijn inzet op de voeten van de doelman. Zo zochten beide ploegen de kleedkamers op met de brilstand nog op het scorebord.

De tweede helft kende een zelfde beeld als de openingsfase van het eerste bedrijf: de gasten waren gevaarlijker. Sterker nog: dat de gasten niet op voorsprong stonden was een klein wonder. Na een snelle counter werd de bal voor gezet en daar had de rechtsbuiten de bal voor het intikken, maar hij maaide naast de bal. Wilsum ontsnapte andermaal.
Gedurende het tweede bedrijf werd Wilsum steeds gevaarlijker en was de thuisploeg de betere ploeg. Na een uitstekende actie aan de linkerkant van Jelmer Sollie gaf hij de bal voor op zijn broer. De inzet van Gert Jan was uitstekend, maar de redding van de doelman ook. Even later was diezelfde Sollie nog gevaarlijk met een kopstoop, maar deze ging naast.

Met nog 20 minuten te spelen wisselde Schrijer voor het eerst: René Dorgelo kwam in de ploeg voor Patrick Plette. Even later loste Melvin Hofstede zijn collega-spits Bart Schoonhoven af.

Wilsum kreeg meer en meer de overhand en men wilde in het laatste kwartier alsnog de volle buit pakken. Gevaarlijk werd men ook zeker, maar Melvin Hofstede kwam net niet tot een schot toen hij gevaarlijk opdook in het strafschopgebied.
De allerlaatste kans vond plaats in blessuretijd. Daniël Niemeijer ontsnapte aan de linkerkant en rukte op richting het doel van de doelman, hij kwam echter in een dusdanig lastige positie uit dat zijn inzet in het zijnet belandde. Na 94 minuten klonk het eindsignaal; Wilsum – ’t Harde eindigde zoals het begon: 0-0.

Natuurlijk had Wilsum graag de competitie gestart met 3 punten, maar dit was te veel van het goede geweest. Dan moet dit volgende week maar gaan gebeuren. Dan gaat Wilsum op bezoek bij Wijthmen. Dat Wilsum aast op revanche is duidelijk, want de laatste competitiewedstrijd vorig seizoen ging men in Wijthmen liefst met 4-0 onderuit.