Go Ahead Kampen wint van Hierden.

Ingezonden Bericht.

220

De eerste thuiswedstrijd tegen het verrassend gestarte Hierden. De ploeg die SVZW op een knap 3-3 gelijkspel hield. Go-Ahead begon sterk aanvallend, er moest het nodige goed gemaakt worden na de forse 4-0 nederlaag tegen DOS Kampen. In tegenstelling tot het vertoonde voetbal op De Maten werd er nu volop voor de winst gestreden. Een soms sterk verdedigend Hierden zag kans de rood-gelen voor de rust in toom te houden en na 45 minuten was er door beide ploegen nog niet gescoord. Na de rust bij vlagen een heel goed spelend Go-Ahead en bij het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter de heer M. Baar uit Groningen stond er een dik verdiende 3-0 op het scorebord.

Go-Ahead begon weer met twee nieuwe blessures: Adi Draganovic en Nick Kuipers ontbraken. Dennis van der Wal daarentegen was terug en fungeerde als aanvoerder. Reservedoelman Cor Straetemans was geschorst en nu zat Renee Agterhuis op de bank. In deze ontmoeting drie gele kaarten. Bij de gasten werden Jeroen Spoelstra en Ewout Mulder genoteerd en bij de thuisclub was Sven Hellendoorn de klos. Terecht werd kort voor tijd Wail Doufikar uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Verder was er nog een aantal spelers die kunnen terug kijken op een goed gespeelde wedstrijd.

Na der aftrap van Go-Ahead, bij prachtig voetbalweer, zocht de Kamper ploeg meteen de aanval op. Een eerste kopbal van Michael Lanting ging naast het doel en ook werd er gevlagd voor buitenspel. Go-Ahead kwam tot enkele mogelijkheden maar echt in de problemen kwam Hierden niet. Aanvallend lieten de gasten niet veel zien. Een blessure voor Nick Hendriks, maar hij kon verder. Bij een mooie voorzet van hem kopte Casper Krop de bal tot hoekschop. Go-Ahead kreeg nogal wat corners toegewezen. Sven Hellendoorn ging op het doel af, maar keeper Nick Grootkarzijn was hem iets te snel af. Aan de andere kant kwam Mustafa Kalkan tot een goed schot maar Joar Terpstra reageerde attent. Na 40 minuten ontstond er na een hoekschop van Michael Lanting een gevaarlijke situatie en bij de paal kopte Dennis van der Wal de bal in de gapende doelmond en kon de goalie de bal op de doellijn wegwerken. Vlak voor de rust de grootste kans voor Hierden toen Dani van Dijk een mooi schot loste waarbij de bal rakelings langs de paal ging.

Direct in de tweede helft al twee corners voor de Kamper ploeg. Er volgde een prima redding van de Hierdense doelman na een mooie kopbal van Sven Hellendoorn. Na een goede aanval van de gasten greep Laurens van Keulen prima in en voorkwam erger. Hierden waagde zich meer naar voren, maar de Kamper defensie kwam niet in de problemen. Na een vrije trap van Michael Lanting kreeg de naar voren gekomen Bram van Enk een mogelijkheid, maar hij schoot de bal net naast het doel. Na 66 minuten was het gedaan met de 0-0 stand. Wail Doufikar gaf de bal voor en nu werd Wilbert Wessels vastgehouden door Jan-Jurriën Hop en ging de bal op de stip. Het duurde even en Wilbert zag de bal gestopt, maar kon in tweede instantie de bal tegen het net jagen: 1-0. Een hele opluchting. Aan de andere kant volgde na een vrije trap een kopbal waarbij de bal tegen de kruising kwam. Na 72 minuten prima werk van Bram van Enk en uit zijn voorzet kreeg Michael Lanting de bal onder controle en haalde vervolgens prachtig doeltreffend uit: 2-0. Hierden besefte dat de strijd gestreden was. Men probeerde het nog wel, maar zonder resultaat. Na 81 minuten kwam Rick Diender erin voor Sven Hellendoorn. Er kwam een grote kans voor Bram van Enk, maar de doelman redde ten koste van een corner. Na 84 minuten werd de wedstrijd helemaal beslist, toen Dennis van der Wal scoorde op aangeven van Bram van Enk. Even later maakte Michael Lanting nog plaats voor Rob ter Horst. Nog enkele minuten en grote tevredenheid bij Go-Ahead na het eindsignaal. Komende zaterdag naar Vriezenveen om daar aan te treden tegen DOS’37.