Ruime zege DOS Kampen tegen DZC ’68 dik verdiend

Ingezonden bericht

184

De geelzwarten begonnen bijzonder energiek en scherp aan de wedstrijd. De inspanningen in de doordeweekse TOTO KNVB uitwedstrijd tegen 3e divisionist OFC leken goed verteerd. Al binnen tien minuten had DOS vijf mogelijkheden gecreëerd.

In de 11e minuut slingerde Maurice Vespignani de bal vanaf rechts de zestien binnen. In het achterveld stond Raymon Beuling vrij. Met een fraaie voetbeweging wilde hij de bal ineens voor geven, maar onderweg werd de bal door een hand van DZC ’68 geraakt. Een penalty was het gevolg. Allan Bakker schoot de bal vol overtuiging tegen de touwen. Twee minuten later was het opnieuw raak. Twan Knul bediende Allan met een breedtepass. De rappe buitenspeler was zijn tegenstander te snel af en knalde het leer keurig in de verre hoek binnen. In de 21e minuut wist Twan met een steekbal in de zestien Raymon te bereiken. Keeper Mike Thus zag het gebeuren en rende ook richting de bal. Raymon was duidelijk eerder bij de bal. Hij schermde de bal goed af. Thus tackelde Raymon en haalde hem van achteren neer. Een 100% strafschop. Alleen de zeer matig fluitende scheidsrechter Spoler zag er niets in. Nog binnen het half uur krijgt Allan een hele grote kans om de voorsprong uit te breiden, maar zijn inzet gaat over.

DZC ’68 mocht niet klagen met een achterstand van maar 0-2. Het had minstens 0-4 moeten zijn. Het elftal van Jos van der Veen wist hier niks tegenover te stellen. Alleen werd de eerste de beste kans in de 28e minuut wel direct verzilverd. Een voorzet van Jesse Wortelboer werd van dichtbij door Gloria Papela binnengekopt. DOS was even van slag en plots kreeg DZC ’68 grote kansen. Doelman Kevin Dijkstra moest enkele malen in actie komen, maar de Kamper goalie liet zien dat hij nog steeds in grootste vorm verkeerd. In het laatste kwartier kreeg DOS één kans, maar die werd nu wel omgezet in een doelpunt. Vanuit een corner van Allan kopte Robin Mulder richting het vijandelijke doel. De bal werd van de lijn gehaald en weggewerkt. Dat gebeurde niet zorgvuldig, want de bal kwam voor de voeten van Jochem van Putten. Hij bedacht zich niet en schoof de bal tussen diverse benen door het doel in.

Al vrij snel na de rust wordt de voorsprong verder vergroot. Aron Hebbink levert de bal met een verkeerde breedtepass zo maar in bij Jochem. Hij geeft de bal mee op Twan. Na een korte run schiet hij de bal laag in de verre hoek. Keeper Thus is kansloos. Zo’n tien minuten later is Twan de aangever en is het Jochem die scoort. Zo staat er in de 65e minuut 1-5 op het scorebord. Daarmee is de wedstrijd gespeeld en kan DOS langzaamaan alvast genieten van de ruime zege. Dat nemen de poelänten in de laatste fase ook iets te letterlijk want DZC ’68 blijft het proberen. De ruimtes worden groter en DOS gaat achteruit lopen. Kevin moet opnieuw enkele keren handelend optreden. Balverlies van Robin in de 77e minuut zorgt voor een tweede goal voor de thuisploeg. Vanaf circa 35 meter schiet Marijn de Kler het leer in de verre kruising binnen. Een prachtige goal. Dankzij goed optreden van Kevin blijven meerdere doelpunten uit.

Al met al een knappe en verdiende overwinning van het elftal van Henk de Velde en Marcel Post. En een belangrijke zege. DOS staat nu op de vierde plek op de ranglijst, verlies had een positie in de onderste regionen opgeleverd. Volgende week mogen de geelzwarten in de thuiswedstrijd tegen Hierden aantreden. Een niet te onderschatten tegenstander. Hierden pakte een punt in de uitwedstrijd tegen CSV Apeldoorn (2-2). Maar als de spelers met net zoveel elan en focus spelen als tegen DZC ’68 dan moet een goed resultaat haalbaar zijn.

Opstelling: Kevin Dijkstra, Erik Rotman, Martijn Barneveld (72e Leroy Krijn), Maurice Vespignani (78e Christian van der Worp), Burak Öztürk, Ruben Meijer, Raymon Beuling, Jochem van Putten (72e William Jansen), Robin Mulder, Twan Knul, Allan Bakker.

Eindstand: 2-5
Ruststand: 1-3

Door: Jan de Vries