Belangrijke zege voor Go Ahead Kampen

Tussen begin- en eindsignaal boekte Go-Ahead in de thuiswedstrijd en vooral in de tweede helft in de stromende regen tegen DTS’35 uit Ede een zeer belangrijke 1-0 zege. Van de vier tot nog toe gespeelde wedstrijden was dit de beste tegenstander. Vreemd genoeg hadden de gasten nog maar twee punten behaald, maar gemakkelijk ging het voor de Kamper ploeg deze natte middag niet.

De weinig aanwezigen hebben bij vlagen een boeiende wedstrijd te zien gekregen. Veelal werd er door beide ploegen aanvallend gespeeld en de spanning bleef er tot het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter de heer R.M. Berends uit Donkerbroek (gem. Ooststellingwerf). In dit sportieve treffen voor beide ploegen een gele kaart, Nick Hendriks voor de thuisclub en invaller Geert de Jong bij de bezoekers.

Door deze overwinning en de andere uitslagen gaan de rood-gelen met negen punten alleen aan de leiding. Wie had dat na het verlies tegen DOS Kampen verwacht? Het lijkt wel een competitie te worden dat het iedere week weer anders kan zijn.

Twee spelers waren er weer bij na enkele weken blessureleed: Adi Draganovic en Nick Kuipers, hierdoor zaten Nick van der Kooi en Sven Hellendoorn op de bank. Vanaf de aftrap van de Kampenaren werd er in een hoog tempo gespeeld en de eerste twintig minuten waren in het voordeel van DTS’35. Al in de derde minuut een goede redding van doelman Joar Terpstra. Na zes minuten een vrije trap voor de gasten en hieruit schoot Sam van Hasselt de bal net naast het Kamper doel. Uit een voorzet aan de andere kant van Kees Tol verwerkte aanvoerder Bram Holtman de bal tot hoekschop. Frank Hol van de Gelderse ploeg scoorde, maar vanwege buitenspel ging deze treffer niet door. Bij Go-Ahead loste Nick Kuipers een afstandsschot en de bal ging naast het doel.

De wedstrijd was alleszins het aankijken waard, niemand verveelde zich. Uit een vrije trap van Kees Tol werd de bal goed gestopt door doelman Robin Franken. Halverwege kwam Go-Ahead beter in de wedstrijd en men had nu ook meer balbezit. DTS’35 viel wat terug. Na een vrije trap van Kees Tol op rechts kopte Dennis van der Wal de bal net naast. Na een mooie aanval moest de Edese doelman koppend redding brengen. Nu een mooie aanval van de gasten en Anouar Tmim schoot de bal maar net naast. Nadat de keeper van DTS’35 Wilbert Wessels iets te snel af was kwam toch wel terecht het moment na 42 minuten. Kees Tol bereikte na een goede actie Wilbert Wessels en met een fraaie kopbal bracht hij de stand op 1-0. In de laatste seconden voor de rust nog een grote kans voor de doelpuntenmaker, maar nu voorkwam de doelman erger.

Go-Ahead koos na de hervatting meteen weer voor de aanval, maar zo gemakkelijk ging het in de tweede helft niet om de wedstrijd te beslissen. Bij en hard schot van Nick Hendriks redde de doelman met een knappe actie. DTS’35 kreeg een vrije trap te nemen net buiten het strafschopgebied, maar die leverde uiteindelijk niets op. Wat mogelijkheden over en weer, Wail Doufikar bereikte Nick Hendriks en die schoot de bal net naast. Bij een mooi schot van de gasten werd de bal maar net over het Kamper doel geschoten. De spanning nam toe naarmate de tijd verstreek. Bij een corner van Go-Ahead ging de bal via de lat achter. Het goot nu van de regen, maar niemand ging weg. Na een goede redding van de Kamper goalie ging de slotfase in. Dennis van der Wal moest door een blessure opgelapt worden. Kort voor tijd maakte Adi Draganovic plaats voor Sven Hellendoorn.

Zou Go-Ahead het houden, want in de laatste tien minuten drongen de bezoekers nog behoorlijk aan. De Kamper defensie gaf echter weinig weg. In de blessuretijd ging bij een mooi afstandsschot de bal maar net naast. Het eindsignaal klonk en vreugde bij de rood-gelen. Een knappe prestatie tegen een dikwijls prima voetballende ploeg. Zo te zien blijft men niet in de onderste regionen.