A festival of Lessons and Carols

pizap.com14479192358711Net als in voorgaande jaren komt het Goylants Kamerkoor naar de Buitenkerk in Kampen, dit keer op zondag 13 december om 19.00 uur, voor een Festival of Lessons and Carols.  

Het eerste Festival of Lessons and Carols ooit werd op kerstavond 1918 gezongen door het King’s College Choir in Cambridge. No g steeds wordt deze viering aan de vooravond van kerst uitgezonden door de BBC-televisie en is zo een niet weg te denken element geworden in de kerstviering in Groot-Brittannië. Ook in Nederland is op veel plaatsen het Festival een opmaat geworden naar kerstmis. Naast lezingen (‘lessons’) bestaat deze ‘feestelijke kerkdienst’ uit bewerkingen van Engelse maar ook van buitenlandse kerstliederen, van 14e-eeuws tot hedendaags.

Het Goylants Kamerkoor onder leiding van Bas Halsema, brengt dit jaar een hommage aan David Willcocks, die op 17 september 2015 overleed. Willcocks was jaren lang organist en dirigent van het koor van het King’s College; hij componeerde vele bewerkingen van carols en was ook, samen met John Rutter en Reginald Jacques, verantwoordelijk voor de eerste serie  bundels Carols for Choirs. Zes van de Carols die op 13 december worden gezongen zijn bewerkingen van Willcocks’ hand.

Traditioneel is ook dat de aanwezigen kunnen meezingen met enkele carols, zoals  O come o come Immanuel en het onmisbare O come all ye  faithful.

De viering op 13 december wordt geleid door pastor Hans Schoorlemmer en ds. Ad van Noord.

Het orgel van de Buitenkerk wordt vakkundig en virtuoos bespeeld door Bas Groenewoud.
Festival of Lessons and Carols

Buitenkerk, Buiten Nieuwstraat, Kampen

Zondag  13 december, 19.00 uur 

Toegang vrij, collecte bij de uitgang