donderdag, juni 13, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeGemeente KampenAan de slag met toekomstbeeld voor het sociaal domein in Kampen

Aan de slag met toekomstbeeld voor het sociaal domein in Kampen

-

Hoe ziet het ideale sociaal domein in 2035 eruit? Deze vraag staat centraal bij het opstellen van de Meerjarenstrategie voor het sociaal domein. De gemeente Kampen gaat aan de slag met het toekomstbeeld voor het sociaal domein en gaat hierover in gesprek met inwoners en maatschappelijke organisaties.
Het sociaal domein in ontwikkeling

Er gebeurt veel in het sociaal domein. Allerlei maatschappelijke ontwikkelingen zorgen ervoor dat het belangrijk is om vooruit te kijken. Denk bijvoorbeeld aan de (dubbele) vergrijzing, toenemend zorggebruik bij jongeren en volwassenen en de kloof tussen inwoner en overheid. In de meerjarenstrategie kunnen inwoners terugvinden wat in Kampen belangrijk is in het sociaal domein, van welk toekomstbeeld er in Kampen gedroomd wordt, wat inwoners mogen verwachten en welke ontwikkelingen we op ons af zien komen. Uiteraard blijft het altijd mogelijk om tussentijdse aanpassingen te doen als de situatie op dat moment daarom vraagt.

Participatie

De prioriteiten in het sociaal domein bepaalt de gemeente Kampen niet alleen, maar in dialoog met inwoners en maatschappelijke organisaties. Het gesprek met inwoners start breed: wat is het droombeeld van de Kampenaar voor het sociaal domein van 2035?

Wethouder Bernard van den Belt: “We gaan voor deze gesprekken eerst de wijk in. De komende weken staan medewerkers van de gemeente onder andere op de markt in Kampen en IJsselmuiden, bij het winkelcentrum Stationskwartier en Hanzeplein, de bibliotheek en in de Oudestraat. Zij willen vooral van onze inwoners horen wat zij belangrijk vinden of juist missen in het sociaal domein. De rode draden die uit deze gesprekken volgen, vormen een belangrijke basis voor de thema’s die terug gaan komen in de meerjarenstrategie. Ik hoop dat veel inwoners het gesprek met ons aan willen gaan. Zodat we de aanpak voor de toekomst echt samen kunnen schetsen. Onze inwoners weten per slot van rekening het beste wat er nodig is om het sociaal domein toekomstbestendig te maken.“

Naast gesprekken op verschillende plekken in Kampen volgen later dit jaar bijeenkomsten waarvoor naast inwoners ook maatschappelijke organisaties uitgenodigd worden. De hoofdlijnen die uit de gesprekken volgen worden verder uitgewerkt in de meerjarenstrategie sociaal domein. Naar verwachting wordt eind dit jaar de meerjarenstrategie sociaal domein vastgesteld door de gemeenteraad.

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen