Aandacht voor herbestemming Boven Havenstraat

Bovenhavenstraat

Het Oversticht besteedt in het themanummer Herbestemmen (juni 2014) uitgebreid aandacht aan de restauratiemogelijkheden voor de panden aan de Boven Havenstraat in Kampen. Die kansen zijn beter dan tot nu werd verondersteld. Onderstaand een citaat uit het themanummer.

Bovenhavenstraat2Rene van Dijk, kwartiermaker Boven Havenstraat: “Het restant van de glashandel bestond voor mij simpelweg uit gebouwen, niet veel meer dan dat. De transformatiestudie van Het Oversticht verschafte mij een veel completer beeld. De studie ging niet alleen over de gebouwen en welke onderdelen waardevol waren en niet zouden moeten verdwijnen, maar plaatste de gebouwen in een historische context en vertelde het verhaal van de plek. Juist de context en het verhaal van de gebouwen maakten ze voor mij waardevol. Hergebruik van de bestaande bebouwing werd voor mij hierdoor veel logischer.”

bovenhavenstraatZo is het in de fabrieksruimte bijvoorbeeld goed mogelijk om de nieuwe tussenwanden te verwijderen, waardoor er ruimte is deindeling van het interieur te wijzigen. En zo geldt voor de villa op nummer 12 dat er aan de achterzijde ook ruimte voor eventuele ingrepen is. Daarnaast is ook een kostenraming voor restauratie van de verschillende panden gemaakt. Hierbij is er rekening mee gehouden dat enkele elementen gerestaureerd en hergebruikt kunnen worden en dat andere aan het einde van de technische levensduur……

Verder lezen kan in het themanummer

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*