dinsdag, juli 23, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsAangepaste auto/fiets routes vanwege bouw Stationskwartier

Aangepaste auto/fiets routes vanwege bouw Stationskwartier

-

Op 5 maart 2014 starten de werkzaamheden voor het verwijderen van de ‘oude’ Niersallee in Kampen, de hoofdontsluiting voor woonwijk De Maten. Deze werkzaamheden zijn nodig voor de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk het Stationskwartier. Voor het verkeer betekent dit dat enkele routes aangepast worden.

Start werkzaamheden
De werkzaamheden beginnen op 5 maart met het aanleggen van een tijdelijke weg voor gemotoriseerd verkeer vanaf de rotonde op het einde van de Symfonielaan naar de al gerealiseerde asfaltweg door het Stationskwartier. Het gebruik van de ‘oude’ Niersallee is dan nog steeds mogelijk.

Nieuwe autoroute
Vanaf eind maart, als de tijdelijke weg klaar is, wordt het autoverkeer vanuit De Maten via deze tijdelijke weg over de nieuwe asfaltweg vanaf de rotonde Symfonielaan door de woonwijk Stationskwartier naar de rotonde op de (nieuwe) Niersallee geleid.

Omleidingroute fietsers
Gedurende de aanleg van de tijdelijke weg en de overige werkzaamheden aan de ‘oude’ Niersallee, wordt voor fietsers met bestemming station Kampen Zuid vanaf de Europa-allee een omleidingroute door de woonwijk De Maten ingesteld. Deze route geldt vanaf 10 maart tot kort na de zomervakantie. De omleidingroute wordt met borden aangegeven.

Verder onderzoekt de gemeente momenteel wat de meest geschikte fietsroute is voor de aansluiting van de rotonde Europa-allee naar Station Kampen Zuid (met name bedoeld voor fietsers afkomstig uit Het Onderdijks).

De gemeente hoopt met deze verkeersmaatregelen dat eventuele overlast tot een minimum beperkt wordt.

foutje ?

Verplaatsing bomen
De bomen (iepen) die langs de Symfonielaan staan, worden 27 februari 2014 met een ‘verplantmachine’ verwijderd, in depot gezet en vervolgens dit najaar langs de vernieuwde Symfonielaan herplant. De bomen worden in depot gezet in het gebied tussen de carpoolplaats en het fietspad. Navraag bij de wijkvereniging leverde een ander verhaal op. Volgens een bestuurslid van de wijkvereniging kwam het idee van het verplanten van de bomen van de Wijkvereniging de Maten zelf! Zij waren het die met het voorstel kwamen!

In een persbericht van de gemeente Kampen sprak men over “bomen langs de oude Niersallee” die verplaatst zouden worden, echter moest dit de Symfonielaan zijn. Zoals op de onderstaande video goed te zien is staan er naast de Niersallee geen bomen meer en zijn deze weken geleden al gerooid! De bomen langs de Symfonielaan hebben nu nog geen blad, waardoor het risico van doodgaan tot een minimum wordt beperkt.

Helaas konden wij op het moment van publiceren bij de gem. Kampen niemand meer om een reactie vragen..

fietsroute

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen