Aanleg park in het Stationskwartier vordert

Midden in de het Stationskwartier wordt momenteel een nieuw park gemaakt. De bomen zijn inmiddels geplant en aan de paden wordt gewerkt.

Het park ligt tussen het station en de singel langs de Wadloper en tussen het winkelcentrum en het zuidwestelijk deel van het Stationskwartier. Met dit park komt er veel beplanting, kleur en biodiversiteit in de wijk. En het wordt de verbindende schakel in de wijk.

De paden zorgen voor logische looplijnen van A naar B. Door een verhoogde groenstrook aan de buitenkant van het park ontstaat er reliëf. Ook wordt het hart van het park gedeeltelijk afgeschermd van de drukke omgeving. De grote bomen die om het park staan, benadrukken deze vorm. Er wordt een verscheidenheid aan inheemse en parkbomen aan de randen van de grasvelden aangeplant. Deze parkbomen worden solitair geplant. Onder de bomen groeit kleurrijke beplanting.

Het grote grasveld kan worden gebruikt om te spelen, te picknicken of te voetballen. Het is een veld voor iedereen. Op het kleinere veld aan de zuidzijde is plek voor het spel van de kleinere kinderen. Tussen deze twee speelvelden ligt, zoals dat heet, een extensief gemaaid grasveld, met soorten grassen en kruiden die vlinders en bijen aantrekken. Extensief maaien betekent dat er maar enkele keren per jaar gemaaid wordt. Ook draagt extensief maaien bij aan de biodiversiteit in het park.

Bron: Nieuwsbrief Stationskwartier (Aanmelden)
Foto: KampenOnline

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*