Aanleg voetgangersoversteekplaats Heemhof

zebrapad

In het voorjaar heeft deltaWonen wooncomplex Heemhof opgeleverd. De veelal oudere bewoners van dit complex ondervinden moeilijkheden bij het oversteken van de Silene, wanneer zij te voet naar bijvoorbeeld het nabij gelegen winkelcentrum Penningkruid willen. In samenspraak met alle betrokkenen is hiervoor nu een oplossing gevonden in de vorm van een voetgangersoversteekplaats.

De voetgangersoversteekplaats komt aan het begin van de Silene. Voetgangers kunnen deze weg, na aanleg van de voetgangersoversteekplaats, in twee keer oversteken. Omdat ook de snelheid van het gemotoriseerde verkeer op de Silene naar beneden gaat, ontstaat een verkeersveiligere situatie.

Nadat eerst al de politie en busmaatschappij Connexxion hun instemming hadden gegeven aan de voorgestelde oplossing, hebben ook de bewoners van de Heemhof aangegeven hiermee tevreden te zijn.

zebrapad2Werkzaamheden Silene
Tijdens de aanleg van de voetgangersoversteekplaats is het begin van de Silene (nabij de Wederiklaan) gestremd voor alle verkeer. Gemotoriseerd verkeer kan tijdens de werkzaamheden omrijden via de Rolklaver. Omdat de Silene een belangrijke ontsluitingsweg is voor de achterliggende woonwijk, zijn werkzaamheden overdag niet logisch. De gemeente overweegt dan ook dit ’s avonds en/of ’s nachts te doen. De werkzaamheden duren maximaal drie avonden of twee avonden + nachten. Vooralsnog staat dit gepland in de week van 17 tot en met 21 november 2014. Over het tijdstip van de werkzaamheden volgt nog overleg met betrokkenen uit de directe omgeving en de aannemer. De werkzaamheden zijn bovendien weersafhankelijk. Slecht weer (te koud en/of te nat) zal uitstel betekenen.

Trottoir Wederiklaan
Dit jaar legt de gemeente ook nog een ontbrekend gedeelte trottoir aan langs de Wederiklaan tussen de rotonde Flevoweg en wooncomplex Heemhof. Hiermee verbetert de verbinding voor voetgangers tussen de woonwijken Hagenbroek en Cellesbroek/Middenwetering. Tegelijkertijd is de Heemtuin beter bereikbaar.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*