Aanpak N50 moet prioriteit krijgen!

Na het zoveelste zware ongeluk op de N50 is men het er wel over eens, de problematiek rond de N-50 MOET aangepakt worden en zullen er snel maatregelen genomen moeten worden om de grote hoeveelheid verkeer snel weg te laten stromen en de weg mede daardoor veiliger te maken.

Aanleiding is opnieuw een ernstig ongeluk op de weg waar woensdag enkele auto’s bij betrokken waren. Vooral op social media gaat menigeen er helemaal op los en vraagt men zich af: “Hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen?”

Ook de Kamper politiek maakt zich al geruime tijd druk om de ‘gevaarlijke weg’. De SP vind dat de druk opgevoerd moet worden bij minister Schultz . De partij is het aantal ongelukken zat en vindt dat er nu snel actie moet worden ondernomen. Volgens SP fractievoorzitter Richard Boddeus wordt het hoognodig tijd voor een snelle aanpak van de N50: ‘Kampen wordt steeds vaker genoemd tijdens de verkeersinformatie op de radio, liever zie ik dat we positiever in het nieuws komen. De steeds drukkere weg zorgt steeds vaker voor ongelukken en problemen, daarom heb ik woensdagmiddag nog contact gehad met de woordvoerders in de provincie en in de Tweede Kamer en zij gaan zich ook inzetten voor het verbeteren en verbreden van de N50.’

Boddeus is ook voor een brede lobby in Den Haag voor het opwaarderen van de weg: “Niet alleen de gemeenten in Overijssel en Flevoland maar ook gemeenten uit de provincies Gelderland en Friesland zouden zich samen met de vier genoemde provincies en het bedrijfsleven moeten aansluiten bij de lobby, na de vele ongelukken, zelfs met dodelijke afloop, zal het voor de minister duidelijk moeten zijn dat het zo niet langer kan.”

Voor dezoveelste maal hebben de lokale fracties van het CDA en de Christen Unie ook deze week weer aan de bel getrokken bij de tweede kamer, in de hoop dat Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu Kampen tegemoet kan komen om de gevaarlijke situatie een halt toe te roepen.

ok wethouder Veldhoen is via Twitter vrij duidelijk in zijn betoog:” Wanneer worden ze in Den Haag eens wakker. Hoeveel incidenten moeten er nog gebeuren voordat de urgentie gevoeld wordt?”

 


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673