Aanrijding op de manege

Maandagmiddag zijn politie en ambulance met spoed naar de manege aan de Zwartendijk geroepen. Bij een nipt voorkomen botsing tussen twee paarden waren de ruiters ten val gekomen.

Politie op het HCK
archieffoto: Gideon Luth

Op het Hippisch Centrum Kampen waren enkele mensen in de bak aan het trainen, waaronder een instructrice van de SAP en een amazone, die haar paard op het HCK heeft gestald. Door een ongelukkige samenloop botsten de twee paarden bijna op elkaar waarna ze alle kanten opvlogen, inclusief de berijdsters. De één stond al snel weer op maar voor de ander werden de ambulance en de traumahelikopter opgeroepen.

Na enkele minuten kwam de amazone bij bewustzijn en was aanspreekbaar. De traumahelikopter is daarop weer omgekeerd. De vrouw is ter controle meegegaan met de ambulance naar het ziekenhuis. De overige aanwezigen zijn geschrokken doch ongedeerd gebleven. Ook de paarden hebben het er heelhuids afgebracht.


Laatste nieuws: De ongelukkig ten val gekomen vrouw blijkt geen rug- of ander lichamelijk letsel opgelopen te hebben maar wel een hersenkneuzing. Daardoor moet ze de Kerstdagen in het ziekenhuis doorbrengen. Het paard is niet gestald op het Hippisch Centrum Kampen. Ze komt zelf met haar paarden naar het manegecomplex om daar te trainen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*