Aftrap gezonde schoolkantine Ichthus College en Almere College in Kampen

Kampen – Maandag 30 november vindt op het Ichthus College (locatie VIA) en het Almere College in Kampen de aftrap van de gezonde schoolkantine plaats. Deze dag staan ook de lesprogramma’s in het teken van gezondheid en gezonde voeding, om op die manier theorie en praktijk samen te brengen.

Vervolgens zullen leerlingen drie keer per week gezonde snacks bereiden en verkopen. Daarnaast is er elke pauze een uitgiftepunt geopend, waar leerlingen de gezonde, kant- en klare versnaperingen kunnen kopen.

Tussen 12.30 en 13.30 uur zal er aan de Flevoweg 68 (locatie VIA) een ludieke act door leerlingen uitgevoerd worden, deze act zal in het teken staan van gezonde voeding. Op die manier hopen beide scholen de gezonde keuzes van leerlingen te stimuleren. De kantine is bij uitstek de plek om jongeren te helpen een gezond eetpatroon te laten ontwikkelen. Gezonde voeding zorgt ervoor dat leerlingen beter in hun vel zitten.

De gezonde school
Het Ichthus College Kampen (locatie VIA) wil een gezonde school zijn, waarvan de gezonde kantine een onderdeel is. Om dit doel te realiseren, wordt er samengewerkt met verschillende partijen en informeert ze leerlingen over de gevaren van een ongezonde leefstijl. De school moet het gezonde voorbeeld geven en een veilige haven zijn, waar jongeren in de kantine vooral gezonde dingen kunnen kopen.