AH van Mierlo Reflex na vijfsetter uitgeschakeld in bekertoernooi.

Het is de volleybal mannen van Reflex niet gelukt om opnieuw te stunten in het nationale bekertoernooi. De kwartfinale tegen het Advisie/SSS uit Barneveld werd na vijf sets nipt verloren.

Reflex heeft vanavond met opgeheven hoofd eigen hal kunnen verlaten. Nadat in de vorige ronde al gestunt was tegen de eredivisionist Vallei Volley Prins, kwam nu opnieuw een ploeg uit de eredivisie naar de Reflexhal. Advisie/SSS zou door het vorige resultaat van Reflex gewaarschuwd moeten zijn, maar kwam direct in de problemen. Reflex schoot keihard uit de startblokken en lieten hun tegenstanders in de eerste set alle hoeken van de zaal zien. Met liefst 25-12 werd de set gewonnen. In de tweede set werd het een stuk spannender, maar ook deze wist Reflex te winnen: 26-24.

De volgepakte Reflexhal ging er goed voor zitten, en onder stormachtige aanmoedigingen werd aan de derde set begonnen. Nog een setje winnen en de buit was binnen voor Reflex.
Advisie/SSS rechtte echter de rug, schakelde een tandje bij en namen al snel het initiatief in deze set in handen. Reflex liep constant een paar punten achter de feiten aan, kon het gaatje nergens dichten en verloor met 25-21 deze set.

In set vier was het verschil nog wat groter. De bezoekers liepen al snel enkele punten uit, gaven Reflex geen kans om terug te komen. Reflex wekte de indruk om dan alles maar op die beslissende vijfde set aan te laten komen.

In de vijfde set bleef Reflex dicht bij. De achterstand van gemiddeld steeds twee punten werd in de beslissende fase steeds terug gebracht tot een, maar langszij komen lukte de Kampenaren steeds net niet. In een hectische sfeer, waarin nog gele en rode kaarten vielen probeerden de Kampenaren nog alles uit de kast te halen. Gesteund door de grote schare thuissupporters bleef het bij aanklampen. Met 15-13 ging ook deze set naar Barneveld en is het bekersprookje van Reflex ten einde.

Het mag gezegd worden: dit bekertoernooi deed denken aan oude tijden, de jaren waarin Reflex zelf in de eredivisie uitkwam. De volgepakte tribunes in de Reflexhal hebben genoten. Pure volleybal promotie. Reflex zal het goede gevoel van het bekertoernooi verder gestalte moeten geven in de competitie. Daarin heeft het de koppositie in handen en volop uitzicht op een kampioenschap, en dan zal er toch nog ruimte zijn voor menig feestje in die gezellige Reflexhal.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*