Al bijna 60 sollicitanten vrijwillige brandweer

Ook voor Kampen nieuwe vrijwilligers gezocht!

Sinds de start van de wervingscampagne ‘Maak jij het uit?’ op 1 november hebben al 57 doorzetters gesolliciteerd voor een functie als vrijwilliger bij Brandweer IJsselland. Op dit moment staat de teller op 9 vrouwen en 48 mannen die zich in willen zetten om mens en dier te redden.

Tijdens de campagneperiode zijn en worden er informatiebijeenkomsten georganiseerd. Potentiëlevrijwilligers krijgen tijdens zo’n bijeenkomst onder andere informatie over het traject om vrijwilliger te worden, wat het betekent om vrijwilliger te zijn, welke vergoedingen ze krijgen en over de wekelijkse oefenavonden. Inmiddels zijn in Hardenberg en Deventer al goedbezochte bijeenkomsten geweest. In de brandweerkazerne van Zwolle volgt vanavond, 8 december, nog een bijeenkomst. Op 13 december zijn geïnteresseerden van harte welkom in de kazerne van Zwartsluis.

Solliciteren
Belangstellenden kunnen tot uiterlijk 15 januari 2017 via het online sollicitatieformulier op www.vrijsselland.nl solliciteren.

Campagne #maakjijhetuit
In de komende weken werft de brandweer nieuwe vrijwilligers voor de posten ten in Balkbrug, Bergentheim, Dalfsen, De Krim, Dedemsvaart, Deventer, Diepenveen, Genemuiden, Giethoorn, Hardenberg, Heeten, Heino, Kampen, Kuinre, Lemelerveld, Luttenberg, Nieuwleusen, Oldemarkt, Olst, Ommen, Raalte, Slagharen, Staphorst, Steenwijk, Welsum, Zwartsluis en Zwolle. De campagne duurt tot 15 januari 2017 en is te zien via onder andere flyers, posters en spandoeken én via Twitter: @VRIJsselland, Facebook: Veilig in IJsselland en de website www.vrijsselland.nl.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673