zondag, mei 19, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsANWB check Stedelijk Museum Kampen

ANWB check Stedelijk Museum Kampen

-

anwbOnderzoek toegankelijkheid museum voor minder valide

 Van 1 oktober tot en met 30 november wordt de ‘ANWB museumcheck’ uitgevoerd. Met deze ‘check’ test de ANWB dit jaar diverse landelijke musea op bereikbaarheid en toegankelijkheid voor minder valide bezoekers. Onder de 36 musea die zijn uitgekozen zijn onder andere Science Center Nemo in Amsterdam, het Museon in Den Haag en… het Stedelijk Museum Kampen!

De ANWB vindt het belangrijk dat iedereen vrij en met plezier kan reizen en bewegen. Daarom brengen zij in samenwerking met de Nederlandse Museumvereniging in kaart welke musea toegankelijk en gastvrij zijn voor minder mobiele museumbezoekers. De bezoeken aan het museum vinden in de maand oktober en november plaats. Aan de hand van een vragenlijst gaan de vrijwilligersduo’s aan de slag: kan ik het tentoongestelde goed zien, zijn er bankjes om te zitten? Is er een gastvrije ontvangst? Na afloop geven zij hun bevindingen en tips door via een online enquête. De resultaten van het onderzoek worden na afloop met het Stedelijk Museum Kampen besproken, zodat het museum nog beter toegankelijker kan worden voor minder validen.

Vrijwilligers gezocht!

De ANWB zoekt per museum 50 vrijwilligersduo’s, bestaande uit een minder mobiele museumbezoeker en begeleider. Voor het Stedelijk Museum Kampen  zijn er nog geen 50 deelnemers. De ANWB is op zoek naar minder valide die (één of meerdere) musea willen  testen. kunnen zich nog aanmelden.  Vrijwilligers krijgen een gratis toegangskaartje en een kopje koffie of thee aangeboden. Ook niet-ANWB leden zijn van harte welkom. Kijk op www.anwb.nl/vrijwilligers  voor meer informatie.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen