HomeRegiosportArends bezorgd KHC wederom overwinning

Arends bezorgd KHC wederom overwinning

-

logo

Zaterdagmiddag moest er door KHC afgereisd worden naar Lelystad om aan te treden tegen laagvlieger Unicum.

KHC had in de thuis wedstrijd al grote moeite met de Lelystedelingen en dat was zaterdagmiddag weer het geval. KHC ging tegen het technisch goed voetballende Unicum goed van start het zette de tegenstander goed vast en het was gedurende de 1e 20 minuten de bovenliggende partij. Daarna kwam Unicum wat beter in zijn spel en KHC moest achteruit.

In de 22e minuut de 1e kans in de wedstrijd voor Unicum maar de inzet ging net naast. Daarna een beter Unicum, dat voor rust enkele kansen kreeg om de score te openen. Eerst werd een inzet geweldig gestopt door uitblinker doelman Kevin Dijkstra. Even later kwam de bal op de lat en moest de Kamper sluitpost in de rebound opnieuw zijn kunnen tonen. KHC had het moeilijk in die fase, en de geschorste spits Tom Diender werd node gemist voorin.

Na rust een ander spelbeeld, KHC leek te beseffen dat als het zo bleef voetballen, de koppositie wel eens in gevaar zou kunnen komen. Dat resulteerde 7 minuten na rust in een 1-0 voorsprong, Burak Alp werd aan de zijkant aangetikt, en in de daarop volgende individuele actie haalde hij hard uit en plofte de bal achter de te ver voor zijn doel staande sluitpost. Het was Unicum die daarna opzoek ging naar de aansluittreffer, echter KHC kreeg in die fase nog enkele fraaie kansen, zo werd een inzet van Jeffrey van der Vlist maar net tot hoekschop verwerkt.

Ook de niet in de wedstrijd zittende Ronald Arend kreeg een enorme kans om de score verder op te voeren maar ditmaal stond KHC het aluminium in de weg. In de slotfase kwam KHC onder grote druk te staan, en kwam Unicum in de 88e minuut terecht op gelijke hoogte. Bij een verre inworp was de defensie even niet in orde en leek de eindstand 1-1 een terechte afspiegeling te worden van de wedstrijd. En dan is er toch die dekselse Ronald Arends, KHC kreeg enkele hoekschoppen te nemen in de spannende slotfase. Bij een van die hoekschoppen kwam de bal voor de voeten van Arends die vervolgens met een verwoestende uithaal KHC de overwinning bezorgd. Daarna nog enkele spannende minuten blessuretijd, echter KHC weet op karakter de overwinning over de streep te brengen.

Resumerend een wat gelukkige overwinning behaald in een niet al te beste wedstrijd, waarin Unicum wat meer had verdient. Scheidsrechter Evert Bosch uit Nijkerk hield de sportieve wedstrijd prima onder controle en liet zich niet van de wijst brengen.( uitstekend) Volgende week de lastige thuiswedstrijd tegen ESA uit Arnhem. KHC speelde in de uitwedstrijd niet al te best en kwam pas laat in blessure tijd langszij. De Arnhemmers zijn aan een inhaal slag bezig en winnen de laatste wedstrijden ruim. KHC zal dus bij de les moeten wezen, en kan volledig aan de wedstrijd beginnen. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Beldman uit Holten.