woensdag, april 24, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuws"Autodelen" straks ook in Kampen

“Autodelen” straks ook in Kampen

-

 

autodelen-originalAutodelen kent de laatste jaren een grote stijging. Volgens het kennisplatform Verkeer en Vervoer is de toename zelfs 86% in 2013 ten opzichte van 2012. Deze trend past in deze tijd, jongeren hechten minder waarde aan het bezit van een auto, de deeleconomie is in opkomst en men organiseert steeds meer samen met de wijk. Afgezien van Zwolle valt het aantal deelauto’s in Overijssel echter nog tegen ten opzichte van het westen van het land.

Een van de redenen voor de opkomst van autodelen in de Randstad is dat het concept zichzelf bewezen heeft. In steden als Amsterdam, Utrecht en Den Haag zijn er honderden mensen die al jaren auto’s delen. De kinderziektes zijn uit het concept. Deelnemers hoeven niet meer bang te zijn dat afspraken over verzekeringen of beschikbaarheid van deelauto’s problemen opleveren.

Door de hoge kosten van het bezit van een auto wordt het steeds aantrekkelijker om de kosten met elkaar te delen. Deelnemers aan het initiatief Autodelen Zwolle hebben zo ervaren dat ze de laatste jaren ruim 200 euro per maand hebben bespaard. Daarnaast kan elke deelauto zes andere auto’s schelen, waardoor de parkeerdruk afneemt. Je kunt aansluiten bij een landelijke organisatie als Greenwheels of MyWheels, maar je kunt ook zelf met de buren een auto delen zoals de deelnemers van Autodelen Zwolle.

Natuur en Milieu Overijssel en Autodelen Kampen willen deze ontwikkeling versnellen en mensen ondersteunen die auto’s willen delen. Hiervoor wordt in het najaar een avond in Kampen georganiseerd over autodelen. Details, locatie en datum volgen later via www.autodelenkampen.nl. Heb je in de tussentijd vragen over autodelen? Neem dan contact op met Wijnand Jonkers, jonkers@natuurenmilieuoverijssel.nl

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen