Automatisering gemeente Kampen zeer traag

Een herhaling van maart dreigt als ICT-systemen weer plat gaan

publicatiedatum 30-06-2016

In de laatste week van maart raakte de gehele automatisering op het Stadhuis van Kampen buiten werking. De publieksbalies moesten destijds gesloten blijven en dat scenario zou zich nu weer voor kunnen doen. Vooralsnog is dat echter niet het geval. Meer informatie volgt.

Stadhuis

Zie ook:
Automatisering gemeente Kampen buiten werking

Laatste nieuws

De storing van hedenochtend is opgelost en de automatisering werkt weer naar behoren. Later zullen wij u nog informeren over de achtergrond van dit en eerdere problemen.

 

Toelichting van de gemeente

antwoorddatum 01-07-2016

In een reactie laat een woordvoerder van de gemeente desgevraagd weten dat er ’s morgens inderdaad ”een netwerkstoring was die aan het eind van de ochtend opgelost was en slechts een beperkt effect had op de dienstverlening in het stadhuis”. Deze storing stond los van die in maart. Toen was ”de storing het gevolg van een grote herinrichting van de bestaande netwerken, die voor ons (de gemeente – red.) worden beheerd door het Shared Service Centrum ONS”.

Over de herinrichting wordt geen nadere informatie verstrekt. ”Incidentele storingen zijn in een computernetwerk helaas niet te voorkomen”, schetst de woordvoerder, ”maar wij investeren continu in de stabiliteit en verbetering van onze ICT-infrastructuur.”

 

SSC

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*