***(FOTO) UPDATE 18:45*** Bedrijfsongeval Kampen: Traumahelikopter gealarmeerd

Omstreeks 16:50 zijn de hulpdiensten van Kampen gealarmeerd voor een bedrijfsongeval aan de Genuakade in Kampen. Ook een traumahelikopter is gealarmeerd.

Politie, ambulance en brandweer zijn ter plaatse. De brandweer is met een hoogwerker en een tankautospuit ter plaatse. De traumaheli is omstreeks 17:15 geland.


De traumahelikopter is geland nabij de Genuakade  (video: Thomas Kuiper)

***UPDATE 17:35***

Er is een hijskraan ter plaatse gekomen bij het ongeval, vermoedelijk omdat het slachtoffer op een te grote hoogte voor de Brandweerhoogwerker ligt. Het Mobiel Medisch Team (MMT, dit is het team dat met de helikopter ter plaatse is gekomen) is druk bezig om hulp te verlenen aan het slachtoffer.


Foto: Hardo Junte

***UPDATE 17:45***

Het slachtoffer is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vertrokken, de trauma-arts van het MMT is met de ambulance meegereden naar het Isala ziekenhuis in Zwolle.

Het slachtoffer is met behulp van de hijskraan naar beneden gehaald.

Over de aard van de verwondingen, en/of de toestand van het slachtoffer is niets bekend.

Bij het vrijkomen van meer informatie, wordt dit bericht aangepast

***18:40 INFO/FOTO-UPDATE***

Het slachtoffer is van grote hoogte naar beneden gevallen. Diverse media berichten dat de inzet van de helikopter niet nodig was, dit is onjuist. De trauma arts heeft het slachtoffer behandeld tijdens de rit met de ambulance naar het Isala ziekenhuis in Zwolle. Daar heeft de traumahelikopter later de arts weer opgehaald.

Foto’s: Thomas Kuiper


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*