zondag, juli 14, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsBedrijventerrein Haatland opnieuw Keurmerk Veilig Ondernemen

Bedrijventerrein Haatland opnieuw Keurmerk Veilig Ondernemen

-

Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) wordt op woensdag 12 maart opnieuw uitgereikt aan het bedrijventerrein Haatland. De uitreiking door wethouder Pieter Treep vindt om 10.00 uur plaats in ATK-RTK-Kofferbak. Het behouden van het KVO geeft aan dat de ondernemers, gemeente Kampen, brandweer en politie de afgelopen twee jaar structureel hebben samengewerkt aan de veiligheid op het bedrijventerrein.

keurmerkveiligondernemen-ar

Portefeuillehouder burgemeester Bort Koelewijn wordt bij de bijeenkomst vervangen door wethouder Treep, maar hij is blij met de hercertificering van Haatland want: “Veiligheid maken we samen. Alleen in goede samenwerking met de ondernemers, politie en brandweer kunnen we werken aan veilige bedrijventerreinen. Winst van deze aanpak is dat het niet bij mooie woorden blijft, maar dat door verschillende partijen concrete acties worden uitgevoerd.“

De werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen, bestaande uit een afvaardiging vanuit de Industriële Club Kampen (IC), ondernemers bedrijventerrein Haatland, gemeente, politie en brandweer, heeft een Plan van aanpak opgesteld waarin maatregelen zijn opgenomen die de veiligheid op de bedrijventerreinen bevorderen.
Zo worden verkeersmaatregelen getroffen en wordt de openbare verlichting waar nodig verbeterd. Verder is er aandacht voor de onderhoudssituatie van de wegen en het openbare groen en de ordelijkheid op het bedrijventerrein. Ook komen de inbraak- en brandveiligheid aan de orde. Om de voortgang te toetsen worden veiligheidsanalyses opgesteld.

Per jaar wordt een dag- en een avondschouw gehouden over het bedrijventerrein. De knelpunten die hieruit naar voren komen worden in een actielijst gezet en zo veel mogelijk opgelost of verbeterd. Dagelijks (vooral in de nachtelijke uren) wordt er op de bedrijventerreinen gesurveilleerd door een beveiligingsbedrijf.

Een goede communicatie en samenwerking zijn belangrijke peilers van het KVO. De ondernemers worden vooral geïnformeerd op ondernemersbijeenkomsten en via nieuwsbrieven. Ook het MKB wordt bij het certificeringsproces betrokken.

Keurmerk Veilig Ondernemen
Het Nederlandse bedrijfsleven lijdt jaarlijks veel schade door criminaliteit, overlast en daarmee gepaard gaande onveiligheid. De overheid en het bedrijfsleven willen hier graag iets aan doen. Daarom is onder de vlag van het Nationaal Platform Criminaliteitsbeheersing een Keurmerk Veilig Ondernemen voor bedrijventerrein ontwikkeld (het Keurmerk of KVO-B). Het Keurmerk is een werkwijze die het mogelijk maakt door middel van een stappenplan gestructureerd maatregelen te treffen voor de veiligheid op bedrijventerreinen. Het succes van veilig ondernemen is vooral afhankelijk van een goede samenwerking. De bestaande samenwerking dient inhoud gegeven te worden en te worden geformaliseerd door een convenant van samenwerking.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen