zondag, juli 14, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsBekendmaking winnaar Erfgoedproject

Bekendmaking winnaar Erfgoedproject

-

Op donderdag 6 maart wordt voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering de winnaar bekendgemaakt van het Erfgoedproject waaraan de door de gemeente Kampen gewonnen BNG Bank Erfgoedprijs van € 25.000,- besteed kan worden.

De jury van Kamper Koppen, Kampenaren die zich inzetten voor het Kamper erfgoed, heeft op basis van inhoudelijke argumenten een winnaar aangewezen. Tijdens een bijeenkomst in de raadzaal van het stadhuis wordt de prijs uitgereikt door wethouder Janita Tabak. De prijs, € 25.000,- komt geheel ten goede aan het winnende project.

De jury heeft vier genomineerde projecten beoordeeld.

  1. Restauratie van de Palingligger van Reumer.
  2. Kampen op de Kaart; een interactieve nieuwe tekening van de hele gemeente Kampen waarop het rijke erfgoed letterlijk op de kaart gezet wordt.
  3. Evenement ‘Het middeleeuwse Kampen’.
  4. Diverse kleine projecten:
  • Cultuurhistorische route Brunnepe en omgeving.
  • Onderhoud van bijzondere oude klederdrachten voor Museumboerderij Erf 29.
  • Restauratie 19e eeuwse koperen trommels van een (militair) korps in Kampen.
  • Fototheek Kamper Eiland.
  • Ontwikkeling app Kamper Eiland.
  • Interactief informatiebord en gevelrenovatie montagewerkplaats Beltweg.

 

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen