Belangrijk bezoek protestmars Margarita

protest

Zaterdagmiddag 16:00 zal vanaf het stationsplein in Kampen de protestmars voor Margarita van start gaan.

De tocht (die een kleine drie kwartier duurt) zal eindigen op  het Burgemeester Berghuisplein waar Burgemeester Koelewijn de demonstranten toespreek en de petitie voor Margarita in ontvangst zal nemen. Vervolgens vinden er enkele toespraken van politici plaats.

Zo zullen Sharon Gesthuizen (2e kamerlid SP) Ruard Ganzevoort (1e kamerlid GroenLinks) Joel Voordewind (2e kamerlid ChristenUnie) en Vice-voorzitter van GroenLinks, Gertjan Kleinpaste aan de protestmars deelnemen. De verwachting is dat ook veel lokale politici meelopen in de protestmars.\

De “Walk for Margarita” is georganiseerd door de vriendengroep van Margarita Alexandrova. Het is een protestloop tegen de uitzetting van de 17 jarige Kamperse die zeven jaar geleden om politieke en religieuze redenen moest vluchten uit Oezbekistan

Onlangs besloot de rechter dat het in Kampen wonende meisje na 7 jaar terug moet naar haar geboorteland. Eerder deze week werd bekend dat burgemeester Koelewijn staatssecretaris Dijkhoff verzocht het besluit om Margarita en haar moeder Irina uit te zetten, te herzien.
De protestloop voor Margarita begint om 16.00 uur op het Stationsplein en eindigt bij het stadhuis. Daar zullen ook toespraken worden gehouden. Men hoopt met deze tocht op zoveel mogelijk deelname om te laten zien dat veel mensen het niet eens zijn met de uitzetting. “We zien uit naar een hoopvolle tocht te houden en te laten zien dat zij hier hoort en moet blijven! Een tocht vol hoop, want dat is de enige wat zij en haar moeder nog hebben.
Loop mee en nodig zo veel mogelijk mensen uit!  Zaterdag 29 augustus, 16:00 start vanaf Station Kampen!

UPDATE 29 augustus 2015:

VIDEO: Ruim 300 mensen protesteren samen met lokale en landelijke politici tegen uitzetting Margarita


Zaterdagmiddag liepen ruim 300 mensen vanaf het stationsplein in Kampen de protestmars voor Margarita.In de lange stoet liepen landelijke en lokale politici mee van verschillende politieke partijen.
Teken hier de petitie tegen de uitzetting van Margarita – margaritamoetblijven.petities.nl


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*