Belangrijke overwinning KV DOS Kampen in Nijverdal

De korfballers van DOS Kampen, die vorige week in de laatste minuten van SKF uit Veenendaal wisten te winnen, zetten zaterdag tegen NKC 51 uit Nijverdal de zegereeks voort met collectief en creatief spel en haalden zo de eerste overwinning in een uitwedstrijd.

Vooraf aan de wedstrijd stonden beide ploegen op zes punten na zes wedstrijden, dus kon bij winst het verschil worden gemaakt. Beide ploegen begonnen sterk en scoorden over en weer en was het na vijf minuten spelen 5-5, waarbij Matthijs Bastiaan liet zien dat hij de scherpte van vorige week had vast gehouden. Uiteindelijk werd hij topscoorder met tien doelpunten.

De ruststand van 13-14 gaf weer dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, toch gaf trainer Michaël Jongman naderhand aan dat de voorsprong in de rust net dat verschil maakte waarmee uiteindelijk de overwinning kon worden binnengehaald.
In het tweede gedeelte van de wedstrijd konden de Kampenaren het verschil maken en liepen ze mede door het sterke spel van Daniël Lewerissa weg van de tegenstander.
Esther Hamberg die de afgelopen wedstrijden buiten de selectie was gevallen liet vandaag zien, doordat Josie Vos afgelopen week ziek was geweest en nauwelijks had getraind, dat ze zeker niet minder is dan de andere vier dames. Met haar ervaring en gedrevenheid was ze belangrijk voor het team, mede doordat ze ook nog van afstand ging scoren en er uiteindelijk drie in gooide.

Langzamerhand kon DOS de voorsprong uitbouwen en bij de stand van 19-25, met nog zes minuten te spelen, was de wedstrijd gedaan en kon de ploeg de wedstrijd gemakkelijk uitspelen.

Uiteindelijk stond de eindstand van 24-27 op het scorebord en staat DOS op de derde plaats na de 1e helft van deze zaalcompetitie. Volgende week beginnen de returns. KV DOS Kampen speelt dan in sporthal de Reeve om 20.30 uur tegen Kv Heerenveen.

Scores: Matthijs Bastiaan 10, Daniël Lewerissa 5, Esther Hamberg 3, Yvonne ten Hove 3, Linda van Keulen 2, Dennis van Putten 2, Nikita Brehler 1, Josie Vos 1.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*