donderdag, maart 28, 2024

HomeNieuwsBelangrijke punten voor H. van Dieren Set-Up.

Belangrijke punten voor H. van Dieren Set-Up.

-

In het mooie rustige paasweekend stond ineens een belangrijke wedstrijd tegen Veracles HS 1 op het programma. Waarom zo belangrijk? Set-Up stond namelijk op plek 10 in de competitie wat betekende dat men aan het eind van het seizoen P/D moest spelen. Om dit te voorkomen moesten er vandaag al wat punten gepakt worden. Met deze instelling hebben we hard getraind afgelopen week.

Deze wedstrijd was vooraf al bijzonder te noemen. Peter kon er helaas vanwege gezondheidsklachten niet bij zijn. Gerco zijn ouders waren 25 jaar getrouwd en kon om die reden er ook niet bij zijn. En Louren had zijn vrijgezellenfeest en was ook nog eens jarig! Redenen genoeg om versterking mee te nemen in de vorm van Mark Flier, Dave de velde en als coach Remco Bultman.

De eerste set begon slordig. De heren uit IJsselmuiden voelden druk om punten te pakken vandaag. Veracles staat op de 4e plek en is nog vol in de strijd om deze te behouden. En thuis had Set-Up Veracles al met 3-1 verslagen. Dus er was nog alles om voor te spelen voor zowel Veracles als Set-Up. In de eerste set werden er veel serve fouten gemaakt door Set-Up. Hoe dit komt is een groot vraagteken want in de training is de opslag juist zo goed. Hierdoor begon Set-Up met een kleine achterstand. Maar die werd voor het eind van de set goed gemaakt in een spannend einde 25-23.

2e set? Was een makkie door goed spel van onder andere Bart Schrijver wisten we deze set met 25-16 te winnen.

De 3e set leek een kopie te worden van de 2e set. Maar toen kwam de arrogantie in het veld en verdween de voorsprong als sneeuw voor de zon. Veracles was bezig met een geweldige comeback. Heel even kreeg Set-Up flashbacks naar de thuiswedstrijd tegen SSS. Waarbij men ook vrij makkelijk op 2-0 kwam, maar het toen nog weggaven. SPOILER-ALERT! deze keer was het niet het geval. Set-Up pakte de set met 25-23! Dit betekende al 4 ontzettende belangrijke punten in de strijd tegen degradatie.

Als Set-Up nog 1 set zou pakken was men veilig geweest en kon Set-Up officieel niet meer spelen voor degradatie. Dit was dus de doelstelling voor deze set. Het lukte niet. Set-Up verloor 25-23. Maar ondanks verlies in de laatste set resulteerde dit toch in een prachtige 3-1 overwinning op Veracles.

Dit betekent dat Set-Up het allemaal nog in eigen hand heeft. Volgende week zaterdag 15 april de laatste wedstrijd van het seizoen. Een echte kraker tegen C.S.V. een battle om plek 7!

Uitslag: Pouw Rent/Veracles HS 1 – H. van Dieren Set-Up HS 1 | 1 – 3