Belangrijke winst Wit-Blauw / Green Organics

Ingezonden bericht

228

De druk stond er afgelopen zaterdag flink op. Na twee speelrondes stond er nog steeds geen punt in de stand verwerkt. Dit door een ongelukkige nederlaag tegen OWK en een kansloze missie in Westbroek. En gezien het moeilijke programma voor de komende twee weken was dus een overwinning tegen fusievereniging AVO uit Assen een absolute noodzaak.

De ploeg toonde karakter en vechtlust en wist een benauwde zwaar bevochten 22-21 overwinning binnen te halen.

Met de van een schorsing teruggekeerde Jordy Last begon de ploeg voortvarend. Er werd een 4-1 voorsprong genomen. Maar deze werd al snel weer weggegeven. Na de 4-4 werd de regie weer teruggepakt wat leidde via 7-4 naar een maximale voorsprong van 5 doelpunten (11-6).

Er werd gerust met 11-8 en een zeer spannende 2e helft volgde waar tot 16-12 er nog geen vuiltje aan de lucht leek. Maar de klad kwam er een beetje in en AVO kon aanhaken en kwam zelfs op gelijke hoogte (16-16). Er werd op dat moment karakter gevraagd door de ploeg van Marc Houtman en er werd geleverd. Mede onder aanvoering van de sterk spelende Maarten van Erp bleef Wit-Blauw / Green Organics strijden maar kon er niet voorkomen worden dat de Assenaren 2 minuten voor tijd op gelijke hoogte kwamen, 21-21. Maar het was Elyne Visscher die zorgde voor de volle buit en vreugde bij het legioen. Een zwaarbevochten maar terechte 22-21 overwinning.