Beloftenteam Go-Ahead Kampen in finale KNVB beker voor reserve-elftallen

289

Het beloftenteam van Go-Ahead Kampen heeft de finale bereikt van de KNVB beker voor reserve-elftallen. Het team, onder leiding van Hans van Zuiden, won zaterdag jl. overtuigend met 3-1 van hoofdklasser Excelsior’31 uit Rijssen.

Zaterdag 5 mei jl. reisden meer dan 100 rood-gele supporters mee met het beloftenteam van vv Go-Ahead Kampen naar Rijssen voor de wedstrijd in de halve finale beker tegen hoofdklasser Excelsior’31. Het tweede team van vv Go-Ahead Kampen had de halve finale bereikt door knappe overwinningen op diverse hoofdklassers, zoals DETO Vriezenveen en CSV Apeldoorn.

Op een zonovergoten sportpark De Koerbelt in Rijssen, met een hard en kurkdroog kunstgrasveld, ging het de eerste minuten gelijk op. Met de ervaren Jurrian Zandbergen in de spits, en om hem heen veel talentvolle spelers, ging Go-Ahead Kampen op jacht naar de 0-1. Uit een mooi opgezette aanval kon Julian Hellendoorn in de 12e minuut knap doorbreken en hij verschalkte de keeper van Excelsior’31. Het antwoord van Excelsior wachtte niet lang en gebrek aan ingrijpen op het middenveld leidde over rechts in de 14e minuut de 1-1 in. Er ontspon zich een pittige partij en Julian Hellendoorn van Go Ahead Kampen werd alleen op weg naar de goal gevloerd: rood voor Excelsior’31. Met 1-1 brak de rust aan.

In de tweede helft kwam Go-Ahead Kampen in de 52e minuut op 1-2 door een prachtig doelpunt van Mat van Dalfsen. Door goed keeperswerk van Niek Bongers en de sterk koppende Jeffrey van Ommen kwam Excelsior’31 niet meer aan scoren toe. Daarentegen scoorde Julian Hellendoorn in de 72e minuut de verdiende 1-3 voor de Kampenaren. De jeugdige A-junior Levai Vos had nog een kans voor de 1-4 maar iedereen was tevreden met de 1-3 bekerwinst. Het beloftenteam van Go-Ahead Kampen speelt in ieder geval de bekerfinale thuis. De wedstrijddatum voor de bekerfinale is nog niet bekend. De terugreis met de vele supporters was erg gezellig en eenmaal terug in Kampen was het ook nog lang gezellig op het terras op het sportpark Middenwetering.