KHC heeft in Oldenzaal een benauwde zege behaald op hekkensluiter De Esch. De Oldenzaalse ploeg had thuis nog geen punten behaald en was zaterdagmiddag van plan om daar verandering in te brengen. KHC was dus gewaarschuwd en ging dan ook goed van start, de tegenstander werd direct onder druk gezet en KHC was gedurende de eerste helft de bovenliggende partij.

Al in de 3e minuut de 1e mogelijkheid maar een inzet van Burak Alp ging hoog over. In de 17e minuut een dot van een kans voor Joshua van Marle maar zijn kopbal werd behendig gepareerd door de Oldenzaalse doelman. In de 28e minuut wederom een kans voor van Marle die wederom oog in oog met de doelman het doel niet wist te vinden. Vervolgens morste KHC wel wat royaal met de kansen, want maar liefst vijf kansen op rij werden om zeep geholpen waarbij Ibrahim Tuncer nog de beste kansen kreeg. De ruststand was dan ook 0-0 terwijl dat allang een dikke voorsprong voor KHC had moeten zijn. De Esch kreeg zelfs net voor rust nog een kans omdat bij een counter niet goed werd ingegrepen en een aanvaller alleen op doelman Demi Loet-Loetoer afging. Gelukkig voor KHC greep de doelman met een prachtige redding goed in. Na de thee werd het direct al 0-1, Ibrahim Tuncer werd uitstekend aangespeeld door Brenn de Lange op links. Vervolgens wist Tuncer zich met een mooie kapbeweging vrij te spelen en met een harde inzet werd het 0-1. In de 55e minuut werd het zelfs 0-2, Jeffrey de Nooijer wist met een ferme uithaal de bal achter de doelman te schieten. KHC was oppermachtig en toch kwam De Esch terug in de wedstrijd. In de 60e minuut belande een afstandsschot tegen de onderkant lat op of achter de doellijn. De neutrale assistent-scheidsrechter had geconstateerd dat de bal de doellijn had gepasseerd en dus stond het maar zo weer 1-2. KHC dat oppermachtig was kreeg zo nog een benauwde periode te gaan want De Esch zette aan om de gelijkmaker te forceren. Ondanks het overwicht van KHC lukte dat de Oldenzaalse ploeg bijna, want diep in blessuretijd moest doelman Demi Loet-Loetoer zijn kunnen tonen. Bij 2 harde inzetten ranselde hij letterlijk de bal uit de bovenhoek en wist zodoende De Esch van de gelijkmaker af te houden. Ondanks dat een forse overtreding op Karim Gabara werd gemist door de arbitrage in de slotfase was het een sportieve wedstrijd, goed geleid door de jeugdige arbiter Nick Schulte uit Nieuw-Schoonebeek.

Resumerend: Een benauwde maar zeer terechte overwinning voor KHC omdat het gedurende de wedstrijd de betere ploeg was. Het maakte het zich zelf erg moeilijk door de vele kansen in met name de 1e helft te missen. KHC stijgt door deze overwinning weer naar de 10e plaats op de ranglijst.

Zaterdag a.s speelt KHC thuis tegen Dos’37 waarvan het de uitwedstrijd verloor. Reden om thuis te proberen de punten te pakken want die zijn nog hard nodig. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 14.30 en staat onder leiding van scheidsrechter J.H. Schuring uit Meppel.
Na afloop is er muziek in de kantine met zanger Rob Hollander.