Benedendek parkeergarage Buitenhaven tijdelijk buiten gebruik

Ingezonden door de gemeente

Bij de gemeente Kampen is een aantal meldingen binnengekomen dat water – afkomstig uit het middengedeelte van het plafond – vlekken heeft veroorzaakt op enkele eronder geparkeerde auto’s. Om meer gevallen te voorkomen, heeft de gemeente besloten om het benedendek van de parkeergarage vanaf vanmiddag tijdelijk af te sluiten en een onafhankelijke expert onderzoek te laten doen naar de oorzaak en mogelijke oplossingen.

Het lekwater is afkomstig uit de afwateringsgaatjes van het betonnen plafond. Na opdrogen zijn de vlekken moeilijk te verwijderen. Wat de exacte oorzaak is, is niet bekend en wordt door een onafhankelijk expert onderzocht. Dan zal ook duidelijk worden hoe het lekken verholpen kan worden.

De veiligheid is niet in het geding. Het bovendek van de parkeergarage blijft dan ook gewoon open; alleen kunnen de parkeerplaatsen op het benedendek niet gebruikt worden. Gebruikers van de parkeergarage worden hier met een bord op gewezen. Ook direct omwonenden worden geïnformeerd. Hoeveel dagen het benedendek afgesloten blijft, is nog niet bekend, maar dit wordt uiteraard zo beperkt mogelijk gehouden.

Wethouder Geert Meijering: “Wederom ontzettend vervelend deze situatie. Ik baal hier ontzettend van. Maar om te voorkomen dat mogelijk meer schade aan auto’s ontstaat, zijn we helaas genoodzaakt deze maatregel te treffen. Uiteraard proberen we de periode van afsluiting zo beperkt mogelijk te houden. Prioriteit is nu om de oorzaak te achterhalen en zo snel mogelijk met een – al dan niet tijdelijke – oplossing te komen zodat de parkeergarage weer volledig kan worden gebruikt.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Kampen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*