Berging IJsselkogge (deel 16):
Het winnende werkstuk van Noah

Fonteinscholier won VIP-bezichtiging bij koggelichting

Bij de spannende lichting van de kogge, vorige week, was salonboot de Veerman van Kampen één van de weinige schepen die vlakbij de plaats van handeling op de IJssel mocht komen. Noah Beumer won een prijsvraag waarmee hij als VIP mee mocht varen om het historische moment van dichtbij mee te maken. KampenOnline wist de hand te leggen op zijn werkstuk en deelt graag met haar lezers de grote interesse en gepaste trots van Noah over de Kamper Kogge en diens verleden.

werkstuk NoahNoah (11) zit in groep 8 van basisschool De Fontein (School met de Bijbel) en had eerder dit jaar een werkstuk gemaakt over de Kamper Kogge. Hij besloot dit in te sturen voor de prijsvraag die was uitgeschreven door Isalacogghe, Rijkswaterstaat en IJsseldelta Marketing. De dag voor de lichting werd hij gebeld dat hij één van de gelukkigen was om mee de IJssel op te mogen. De andere winnaar was een vrouw die meegedaan had voor haar vader, die vorige week ziek was helaas.

Noah woont in de oude stadsboerderij van Modders en daarmee tussen de Koggewerf en de nog één dag tentoongestelde IJsselkogge bij het Van Heustzplein. In zijn werkstuk noemt hij die nabijheid als een reden voor zijn belangstelling. Hij heeft zich goed verdiept in de Kamper Kogge en de Hanzetijd. Zo vindt hij het ”stoer” dat de Kamper Kogge als Ommelandvaarder geen liggeld hoeft te betalen in Denemarken. Op de Koggewerf kreeg hij alle medewerking en heeft hij veel foto’s gemaakt. Het feit dat hij zich op de Veerman tussen hoogwaardigheidsbekleders bevond, maakt hem niet veel uit. Hij vindt het wel geweldig dat ‘ie ’t Jeugdjournaal heeft gehaald (zie onderaan).

Op school had Noah een 9,6 gekregen voor zijn werkstuk en daarmee is het geen verrassing dat ‘ie ook de prijsvraag won. Het volledige werkstuk is online te lezen via de hyperlink (verwijzing) onderaan. Wij bedanken Noah Beumer en zijn moeder Marjon voor hun medewerking en wensen Noah, nu op school en wie weet in de toekomst als vrijwilliger op de Kamper Kogge, een behouden vaart toe.

werkstuk NoahZie ook:
Kamper Kogge (werkstuk van Noah Beumer)
Eeuwenoud koggeschip opgetakeld (uitzending Jeugdjournaal)
Eerdere gepubliceerde delen over de IJsselkoggeberging


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*