zondag, mei 19, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomePolitiekBerns-banner 'D66 koestert de grondrechten en gelijke waarden'

Berns-banner ‘D66 koestert de grondrechten en gelijke waarden’

-

richtingwijzer-5-laat-meIn de serie banners die D66 Kampen in samenwerking met Wouter Berns presenteert, is maandag 3 maart de tweede onthuld in de D66-etalage aan de Oudestraat 30, met Berns werk “Laat me”.
De uitgangspunten van D66 zijn vastgelegd in vijf ‘Richtingwijzers’. Deze hebben niet de status van dogmatische waarheden, maar geven richting aan het denken en de ideevorming binnen de partij. Een van die richtingwijzers is ” Koester de grondrechten en gedeelde waarden”.

“Laat me zijn wie ik ben”
In samenspraak met de Kamper kunstenaar Wouter Berns is deze richtingwijzer gekoppeld aan zijn werk “Laat me”. De man op het schilderij bedekt zijn hoofd met een boek: is dat de verbeelding van de Grondwet waar hij bescherming bij zoekt? De titel van het werk mag opgevat worden als “Laat me alleen”, maar evengoed als “Laat me zijn wie ik ben”, en dat laatste is waar D66 graag bij aanhaakt. De fundamentele waarden van onze samenleving zijn vrijheid voor en gelijkwaardigheid van ieder mens, ongeacht opvattingen, geloof, seksuele geaardheid, gerichtheid of herkomst. Lichamelijke integriteit, geweldloze oplossing van belangenconflicten en een respectvol gehanteerde vrijheid van meningsvorming en uiting, inclusief respect voor onze democratische rechtsstaat, zijn voor D66 centrale waarden. Die waarden zijn universeel en zonder meer bovengeschikt. D66 wil de grondrechten van onszelf en anderen beschermen.

Grondrechten ook lokaal
Die grondrechten zijn niet iets “Haags”, maar ook in de gemeentepolitiek essentieel: denk aan de bescherming van de privacy van burgers, of iets waar D66 Kampen zich sterk voor maakt: de instelling van een goede klachtenregeling waardoor die waarden daadwerkelijk beschermd worden.
Meer informatie over het verkiezingsprogramma van D66 Kampen: www.d66.nl/gr2014.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen