dinsdag, juli 23, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsBestemmingsplan voor Stationskwartier Kampen onherroepelijk

Bestemmingsplan voor Stationskwartier Kampen onherroepelijk

-

 

De Raad van State heeft bepaald dat de woningbouw in het Stationskwartier in Kampen definitief door kan gaan. Het bestemmingsplan maakt de bouw van 740 woningen , winkels en voorzieningen bij station Kampen Zuid mogelijk.

Bezwaren

C1000 Vastgoed en omwonenden van het plangebied aan de Aïda en de Kwint hadden beroep ingesteld bij de Raad van State. Het gaat C1000 Vastgoed vooral om de in hun ogen te grote hoeveelheid vierkante meters winkelvloeroppervlak dat opgenomen is in het bestemmingsplan. Zij vreest hierdoor concurrentie. Het gaat de bewoners van de Aïda en de Kwint vooral om het behoud van de groenstrook en rust en privacy die aan de achterkant van hun percelen grenst.

Nader onderzoek

De Raad van State had de gemeente eerder opgedragen om nader onderzoek te verrichten. De eerder uitgevoerde onderzoeken zijn gebaseerd op het stedenbouwkundig plan. De Raad van State vindt het stedenbouwkundig plan onvoldoende representatief, omdat het bestemmingsplan meer mogelijkheden biedt dan er in het stedenbouwkundig plan staan. Om die reden moest dit uitgebreider worden onderzocht.
Uit het nadere onderzoek blijkt dat aan alle wettelijke eisen wordt voldaan, zodat er sprake is van een goed woon- en leefklimaat. Ook de omwonenden en C1000 Vastgoed hadden geen opmerkingen op de aanvullende onderzoeken. De Raad van State heeft vervolgens besloten dat, ondanks het eerdere motiveringsgebrek, het bestemmingsplan gewoon in stand blijft.

De gemeente is in gesprek met de bewoners van de Aïda en de Kwint om voor alle partijen een aanvaardbare oplossing te zoeken

 

stationskwartier

Foto: Nieuwbouw-Nederland.nl

 

 

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen