Bevrijdingsloop 2016 groot succes – VIDEO

Scholieren uit Kampen en de dorpskernen weer massaal aan de start bij de bevrijdingsloop


17 april is de dag waarop kampen in 1945 bevrijd werd van de Duitse bezetting door Engelse en Canadese soldaten. De bevrijding van toen, is 71 jaar later voor de Kamper Oranje Vereniging en AV Isala’96 nog steeds een reden om een bevrijdingssloop te organiseren. Maandag liepen 1150 scholieren uit Kampen en de dorpskernen daarom weer de bevrijdingssloop.

Het weer was gelukkig redelijk goed en met het grote enthousiasme van de toeschouwers en 1100 deelnemers, was het een geslaagde editie. Nadat alle groepen gelopen hadden werd tijdens de prijsuitreiking bekend dat het Stroomdal de winnaar is van de Rabobank IJsseldelta Bevrijdingsloop 2016!

Klik HIER voor alle uitlagen

De bevrijdingssloop is al jaren een vaste waarde op de sportkalender van Kampen. Wat in de jaren ’70 van de vorige eeuw begon als een hardloopwedstrijd in het Plantsoen, is uitgegroeid tot een van de grootste sportevenementen van de stad. Vanaf het moment dat de scholen begin jaren ’80 erbij betrokken raakten, namen de deelnemersaantallen een vlucht. 1000 tot 1100 kinderen en tientallen leerkrachten en atleten, het zijn geen uitzonderingen.

bevrijdingsloop

Bekijk de video hierboven in de player.

Deze video via de App op uw TV bekijken? Zoek dan naar Kampenonline bevrijdingsloop 2016.